Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Τα online παιχνίδια τζόγου οδηγούν σε εξάρτηση και επικίνδυνες συμπεριφορές

Εξάρτηση και επικίνδυνες συμπεριφορές μπορεί να προκαλέσουν τα online παιχνίδια που έχουν σχέση με τον τζόγο. Ατομα που περνούν πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή παίζοντας παιχνίδια όπως το πόκερ ή το «Win for Life» στο Διαδίκτυο, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι αν κερδίσουν, θα λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα, διακινδυνεύουν την πνευματική τους ακεραιότητα. Το σημαντικότερο είναι ότι αρχίζει σταδιακά να αναπτύσσεται μία εξάρτηση που τους οδηγεί συχνά σε εμμονές και γενικότερα υπερβολικές συμπεριφορές.
Τα ανησυχητικά αποτελέσματα προκύπτουν από μελέτη του... ευρωπαϊκού οργανισμού που ερευνά τις ενοχλήσεις και τις κρίσεις πανικού. Τετρακόσια άτομα ρωτήθηκαν για το πώς βλέπουν το παιχνίδι «Win for Life». Εξι στα δέκα ισχυρίστηκαν ότι είναι σαν κάθε άλλο παιχνίδι, το 30% το βρίσκει ιδιαίτερα ευχάριστο, ενώ μόνο το 10% απάντησε ότι μπορεί να έχει επικίνδυνα αποτελέσματα. Ομως, η ψυχοθεραπεύτρια Πάολα Βιντσιγκουέρα, πρόεδρος του οργανισμού, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για κάθε είδους τυχερό παιχνίδι.

Φυσικά, υπάρχει και ο αντίλογος, μόνο που προέρχεται από επιχειρηματίες του κλάδου. Ο Μάρκο Τρούκο, υπεύθυνος του «Everest Poker», υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι διαφέρει πολύ από τα τυχερά παιχνίδια που έχουν κλείσει σπίτια και έχουν οδηγήσει κάποιους στην τρέλα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το πόκερ χρειάζεται αρκετή σκέψη (άρα και πνευματική διαύγεια), ενώ παίζεται με αντιπάλους, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει και η κοινωνική πλευρά του πράγματος

http://www.espressonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails