Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ" 2007-2013

Με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εντάσσεται στους δικαιούχους του Μέτρου των Νέων Γεωργών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013 (ΠΑΑ) το σύνολο των υποψηφίων που πληρούν τα κριτήρια ένταξης.

Για την ενίσχυση των συνολικά περίπου 8.500 δικαιούχων θα καταβληθούν πρόσθετες πιστώσεις ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ, πέραν του αρχικού προϋπολογισμού των 100 εκατομμυρίων ευρώ της προκήρυξης.
Το ύψος της ενίσχυσης που μπορεί να χορηγηθεί κυμαίνεται από... 10 έως 20.000 ευρώ ανάλογα με την περιοχή μόνιμης κατοικίας, τον προσανατολισμό παραγωγής της εκμετάλλευσης και το επίπεδο εισοδήματος της εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση.
Με βάση την νέα ρύθμιση το μέσο ύψος της οικονομικής ενίσχυσης που καταβάλλεται στους δικαιούχους διαμορφώνεται σε 17.500 ευρώ, υψηλότερο αυτού που ίσχυσε κατά την Γ΄ Προγραμματική Περίοδο (μ.ο. 16.000 ευρώ),
Επιπρόσθετα της άμεσης οικονομικής ενίσχυσης, διασφαλίζεται για το σύνολο των δικαιούχων μία σειρά μέτρων συμπληρωματικής αρωγής όπως, προτεραιότητα επιλογής και υψηλότερα ποσοστά ενίσχυσης στο πρόγραμμα των Σχεδίων Βελτίωσης και σε άλλα μέτρα του ΠΑΑ καθώς και χρηματοπιστωτικές ελαφρύνσεις και δικαίωμα πρόσβασης στο εθνικό απόθεμα για την καταβολή ενισχύσεων.
Ακόμη, στο πλαίσιο της επικείμενης αναθεώρησης του ΠΑΑ 2007-2013 θα προβλεφθεί η αύξηση των πιστώσεων που θα διατεθούν στα Σχέδια Βελτίωσης για την υλοποίηση στοχευμένης δράσης για το σύνολο των εγκεκριμένων Νέων Γεωργών προκειμένου να πραγματοποιήσουν παραγωγικές επενδύσεις με αυξημένα ποσοστά ενίσχυσης (50-75%).
Με τον τρόπο αυτό δίνεται τέλος στην πολύμηνη αναστάτωση που προκάλεσε στους 5.800 επιλαχόντες της Προκήρυξης του 2009 οι ανεύθυνες ανακοινώσεις της απελθούσας κυβέρνησης χωρίς προηγούμενα να έχει διασφαλιστεί η δυνατότητα διάθεσης των απαιτούμενων πόρων. Ταυτόχρονα αποδεικνύεται έμπρακτα η βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων να στηρίξει τους νέους έλληνες γεωργούς στη παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails