Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

ΜΕΣΑ ΜΑΙΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

Στα μέσα Μαΐου είναι πλέον το πιθανότερο σενάριο να ανοίξουν και πάλι τα Τέμπη. Αυτό προκύπτει μετά από ενημέρωση που είχε ο Νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός από την Εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» που υλοποιεί ήδη εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς που έγινε στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου.
Συγκεκριμένα, ο Νομάρχης Λάρισας ζήτησε χτες ενημέρωση από την Εταιρεία προκειμένου να διαπιστώσει εάν ξεκίνησαν και πώς... εξελίσσονται οι εργασίες αποκατάστασης. Έτσι, συναντήθηκε με το γενικό διευθυντή της Εταιρείας κ. Δημ. Γκατσώνη στη Νομαρχία, παρόντων και των αρμόδιων αντινομαρχών και του αν. διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Χρ. Λυτροκάπη.
Το κυριότερο στοιχείο που προέκυψε είναι ότι το σενάριο να ανοίξει ο δρόμος το Πάσχα, όπως ήλπιζε ο Υπ. κ. Δημ. Ρέππας απομακρύνεται και ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα των 16 εβδομάδων από την έναρξη των εργασιών επιβεβαιώνεται.
Ύστερα από τις πρώτες εργασίες που έγιναν, οι τεχνικοί έχουν πλέον μια καλύτερη άποψη και η νεότερη εκτίμηση είναι ότι εκτός απροόπτου ο δρόμος θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία αρχές ή μέσα Μάιου με απόλυτη ασφάλεια.
Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ. Κατσαρός, εκτελούνται από εξειδικευμένο προσωπικό εργασίες ξεσκαρώματος σε μια αρκετά μεγάλη έκταση στο σημείο που σημειώθηκαν οι βραχοπτώσεις και πέριξ αυτού. Ελέγχονται οι βράχοι σε μια αρκετά μεγάλη ακτίνα για να διαπιστωθεί μήπως υπάρχουν και άλλοι επικίνδυνοι για πτώση, και μετά την αφαίρεση τους θα δεθούν με συρμάτινα πλέγματα για την αποφυγή μελλοντικών καταπτώσεων.

*Πάντως, ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι από την ημέρα της πτώσης και μετά δεν παρατηρήθηκαν άλλες καταπτώσεις βράχων και το έδαφος φαίνεται να έχει ηρεμήσει.

ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ
Ο κ. Κατσαρός, αφού ζήτησε να ληφθεί μέριμνα ώστε οι εργασίες να μην βλάψουν την αισθητική του τοπίου, επεσήμανε την ανάγκη να τηρηθούν οι συμφωνίες που έγιναν με το Υπ. Υποδομών

Σύμφωνα με αυτές, η Εταιρεία οφείλει να φροντίζει για την καλή κατάσταση του δρόμου Λάρισας - Αγιάς και του παραλιακού άξονα, αποκαθιστώντας άμεσα τις ζημιές που επισημαίνει η Νομαρχία.

Ιδιαίτερα επισημάνθηκε η ανάγκη για επισκευές σε σημεία των εναλλακτικών δρόμων όπως:-Ιτέα - Ραψάνη- Πυργετός, Μακρυχώρι - Γόννοι, Παράκαμψη Αγιάς, η ράμπα στα «Πλατάνια» της Βελίκας κ.α που είναι απαραίτητα για την ασφάλεια των οδηγών.

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΟΔΙΑ

Παράλληλα ο Νομάρχης κ. Κατσαρός μετέφερε τη δυσαρέσκεια που υπάρχει σε επίπεδο κοινωνίας του ν. Λάρισας για το γεγονός ότι η Εταιρεία επιμένει να βάζει διόδια καίτοι τα Τέμπη είναι κλειστά και ζήτησε να διευκολυνθούν οπωσδήποτε οι κάτοικοι περιοχών πέριξ των διοδίων που πρέπει να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Σε δηλώσεις του ο νομάρχης Λάρισας σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Παρακολουθούμε καθημερινά την κατάσταση και συνεργαζόμαστε για το καλύτερο. Αλλά εκείνο που προέχει είναι να ανοίξουν άμεσα τα Τέμπη, που είναι η μόνη λύση. Ως τότε, θα πιέζουμε καθημερινά ώστε οι εναλλακτικές διαδρομές να είναι σε καλή κατάσταση, όπως δεσμεύθηκε και το Υπουργείο. Θεωρούμε -και το δηλώνουμε σε όλους τους τόνους- απαράδεκτη την επιβολή διοδίων όσο τα Τέμπη παραμένουν κλέιστά. Το Υπουργείο που έχει την ευθύνη οφείλει να συνομιλήσει επ’ αυτού με την Εταιρεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails