Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010

Μέχρι αύριο οι αιτήσεις για αποζημιώσεις κατοικιών από τις πλημμύρες στην Καστοριά

Προθεσμία μέχρι αύριο, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, έχουν οι κάτοικοι των Δήμων Καστοριάς και Μακεδνών προκειμένου να υποβάλλουν αιτήσεις για την καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί οι κατοικίες τους από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν τις περασμένες μέρες στις παραλίμνιες περιοχές της λίμνης της Καστοριάς. Αφού ολοκληρωθεί η παραλαβή των αιτήσεων, θα γίνει αξιολόγησή τους από επιτροπή που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό στη νομαρχία Καστοριάς.
Στη συνέχεια η επιτροπή θα εκτιμήσει τις περιπτώσεις στις οποίες θα χορηγηθούν αποζημιώσεις.
Στο μεταξύ, ο Δήμος Μακεδνών έχει προχωρήσει σε... μια πρώτη γενική εκτίμηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πάνω από 30 καλλιεργητές της περιοχής καθώς σε πολλά χωράφια του κάμπου συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες υδάτων από τις βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών και το λιώσιμου του χιονιού στα γύρω βουνά. «Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να παρέμβει ο ΕΛΓΑ καθώς δεν υπάρχει παραγωγή ώστε να δοθούν αποζημιώσεις» λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Μακεδνών Κώστας Διαμαντής. Ωστόσο, τονίζει ότι υπάρχει δυνατότητα αποζημιώσεων μέσω των υπηρεσιών του νομού αφού επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Παράλληλα, στάσιμη παραμένει η στάθμη των υδάτων στη λίμνη της Καστοριάς καθώς οι παρεμβάσεις της νομαρχίας για την εκροή του νερού της λίμνης προς τον ποταμό Αλιάκμονα άρχισαν να αποδίδουν. «Σε 15 μέρες περιμένουμε και να υποχωρήσει η στάθμη των υδάτων, καιρού επιτρέποντος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Διαμαντής.
http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails