Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΕΣΠΑ

Δύο έργα υποδομών για τις μεταφορές, συνολικού προϋπολογισμού 133,63 εκατ. ευρώ εντάσσονται στο ΕΣΠΑ, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας 2007-2013», με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χάρη Τσιόκα.
Ειδικότερα, εγκρίθηκε η ένταξη του έργου αποπεράτωσης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Αττικής, προϋπολογισμού 100,42 εκατ. ευρώ με χρονική διάρκεια υλοποίησης 28 μήνες (προθεσμία επιλεξιμότητας μέχρι 31.12.2015), με τρία υποέργα:....
Το πρώτο υποέργο αφορά στην κατασκευή τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου, στο τμήμα μεταξύ Σιδηροδρομικού Κέντρου Αθηνών (ΣΚΑ) και Τριών Γεφυρών, έργων για την ολοκλήρωση του ΣΚΑ και άλλων απαιτούμενων έργων υποδομής, σηματοδότησης - τηλεδιοίκησης, ηλεκτροκίνησης και σιδηροδρομικών σταθμών για την πλήρη λειτουργία των γραμμών στο τμήμα Τρεις Γέφυρες - ΣΚΑ - Νέο Αεροδρόμιο Αθηνών στα Σπάτα.
Το δεύτερο υποέργο αφορά σε εργασίες μετατόπισης δικτύων ΟΚΩ (Οργανισμών Κοινής Ωφελείας) για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, στο τμήμα Τρεις Γέφυρες - ΣΚΑ.
Τέλος, το τρίτο υποέργο αφορά σε αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για τις ανάγκες κατασκευής του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο τμήμα Τρεις Γέφυρες - Νότιες Αχαρνές.
Εγκρίθηκε επίσης η ένταξη των έργων αποπεράτωσης ηλεκτροκίνησης διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα ΣΚΑ - Κιάτο, μήκους 99,6 χλμ, καθώς και των 9 ενδιάμεσων σταθμών με τις δευτερεύουσες γραμμές τους, συνολικού ύψους 33,21 εκατ. ευρώ με χρονική διάρκεια υλοποίησης 42 μηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails