Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

16 προσαγωγές στα σημερίνα επεισόδια 13 αστυνομικοί τραυματίες

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τα σημερίνα επεισόδια στην διάρκεια των διαδηλώσεων αναφέρει : Κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων συγκεντρώσεων - πορειών, που πραγματοποιήθηκαν τις μεσημβρινές ώρες σήμερα στο κέντρο της Αθήνας συνέβησαν τα ακόλουθα:
Σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας - Πατησίων, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Σύνταγμα, Ομόνοια κλπ.- ομάδες ατόμων επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων εκτοξεύοντας πέτρες, μολότωφ και άλλα αντικείμενα. Επίσης προκάλεσαν φθορές σε ...έξι (6) εμπορικά καταστήματα, τέσσερα (4) ξενοδοχεία, τρία (3) υποκαταστήματα τραπεζών (θραύσεις – ραγίσματα τζαμιών) καθώς και σε δύο (2) οχήματα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν στοχευμένα, προκειμένου να απωθήσουν τα άτομα, να διασφαλίσουν την ομαλή εξέλιξη της πορείας και να αποτρέψουν κλιμάκωση των επιθέσεων και φθορών, κάνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις χρήση δακρυγόνων.

Προσήχθησαν συνολικά δέκα έξι (16) άτομα και μέχρι στιγμής έχει σχηματισθεί δικογραφία για εννέα (9) από αυτά. Τραυματίστηκαν από ρίψεις αντικειμένων δεκατρείς (13) αστυνομικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails