Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010

Απεργία στα Βενζινάδικα αλλά .... όχι σε όλα

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται σήμερα οι βενζινοπώλες σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην έκδοση αποδείξεων για τις πωλήσεις καυσίμων χωρίς να έχουν εγκατασταθεί προηγουμένως ολοκληρωμένα συστήματα ελέγχου εισροών - εκροών όγκου καυσίμων από τα οποία θα εκδίδονται αυτόματα αποδείξεις.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) ανακοίνωσε ότι δεν θα λάβει μέρος στο κλείσιμο των πρατηρίων δηλώνοντας ικανοποιημένη από τη στάση του υπουργείου Οικονομικών.Στην απεργιακή κινητοποίηση δεν θα.... συμμετάσχουν οι πρατηριούχοι των νομών Θεσσαλονίκης, Γρεβενών και Κρήτης.

Απόφαση του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι τα πρατήρια θα εκδίδουν αποδείξεις από την 1η Απριλίου από τις υπάρχουσες ταμειακές μηχανές γεγονός που σύμφωνα με την Ομοσπονδία θα οδηγήσει σε λουκέτα καθώς οι πρατηριούχοι θα ελέγχονται για διαφορές μεταξύ εισροών και εκροών όγκου καυσίμων που δεν οφείλονται σε αυτούς, αλλά δεν μπορούν να τις ελέγξουν (π.χ. διαφορά θερμοκρασίας που μεταβάλλει τον όγκο των καυσίμων, ελλειμματικές παραδόσεις, κλπ.).

Η ομοσπονδία των βενζινοπωλών πρόκειται να συνεδριάσει την Κυριακή με τον πρόεδρο της ΟΒΕ Μιχάλη Κούση να μην αποκλείει το ενδεχόμενο να γίνουν νέες απεργίες, ακόμη και μέσα στο Πάσχα.

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails