Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010

Ημερίδα από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα με θέμα: «Το δίκαιο του περιβάλλοντος με συνήγορο την εκπαίδευση», που διοργανώνει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας σε συνεργασία με τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης του ν. Μεσσηνίας, το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας και το Παράρτημα Πελοποννήσου της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Εκπ/κών για την Π.Ε. (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.)
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010 και ώρα 19.00 στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας της πόλης μας «Αλ. Κουμουνδούρος» και θα.... είναι ανοιχτή για τους πολίτες.
Στην ημερίδα θα γίνουν οι παρακάτω εισηγήσεις:
• Περιβαλλοντική Εκπαίδευση - ΚΠΕ και τοπικές Κοινωνίες», Δρ. Μαρδίρης Θεόδωρος, Υπεύθυνος Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε)
• «Περιβάλλον και σύνταγμα», Χριστοφιλόπουλος Δημήτριος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

Θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό η Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Επίσης εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας και φορέων.
Σας περιμένουμε για να ανταλλάξουμε απόψεις για θέματα του περιβάλλοντος και για το σημαντικό ρόλο της εκπαίδευσης στη διαμόρφωση της οικολογικής συνείδησης των αυριανών πολιτών.
Η συμμετοχή σας θα είναι ιδιαίτερα καθοριστική σε εποχές αλλαγών και αποφάσεων για το μέλλον της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Φιλικά
Η ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΠΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails