Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Προθεσμία για τον «Καλλικράτη» ζητά η ΚΕΔΚΕ

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Κακλαμάνης τόνισε πως αν δεν γίνουν σοβαρές αλλαγές στο νομοσχέδιο δεν θα γίνει αποδεκτό.
Προθεσμία δεκαπέντε ημερών θα ζητήσει η ΚΕΔΚΕ προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» στο σχέδιο «Καλλικράτης». Στο τέλος αυτής της διαβούλευσης η ΚΕΔΚΕ θα προχωρήσει σε νέο έκτακτο συνέδριο.
Αυτό αποφασίστηκε σήμερα, κατά τη... διεξαγωγή του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με αντικείμενο το προσχέδιο του «Καλλικράτη». Στο σημερινό συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών ενώσεων δήμων και κοινοτήτων όλης της χώρας.
«Η αναδιάρθρωση της αυτοδιοίκησης αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ αναγκαιότητα. Είναι μέρος της συνολικής μεταρρύθμισης του πολιτικού και διοικητικού συστήματος ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα διοικητικής ικανότητας», είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και τόνισε ότι αν δεν υπάρξουν σοβαρές αλλαγές στο νομοσχέδιο, «εμείς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με αυτό και δεν μπορούμε να το κάνουμε αποδεκτό».
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ συμφώνησε με τους φόρους που θα διαμορφώσουν τους ΚΑΠ της αυτοδιοίκησης, δεν συμφώνησε όμως με τα ποσοστά.
Τέλος, ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι υπάρχει ομόφωνη διαφωνία στη μετατροπή των δημοτικών διαμερισμάτων των μεγάλων δήμων σε εκλογικές περιφέρειες γιατί δημιουργούν τον κίνδυνο να λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο ομοσπονδιακά.

Την πλήρη αντίθεσή τους στο σχέδιο του «Καλλικράτη» εξέφρασαν οι παρατάξεις του ΣΥΝ και του ΚΚΕ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails