Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Τα βλέμματα όλου του κόσμου στην Ελλάδα μετά τα αιματηρά επεισόδια

Τρεις υπάλληλοι υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin Egnatia, επί της οδού Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας, εχασαν τη ζωή τους μετά πυρκαγιά που προκάλεσαν άγνωστοι με βόμβες μολότωφ, στο περιθωριο της απεργιακής κινητοποιήσης ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα.
Ανδρες της πυροσβεστικής κατάφεραν να απεγκλωβίσουν πέντε άτομα από τα μπαλκόνια του κτηρίου. Ωστόσο, κάποιοι από... τους υπαλλήλους προσπάθησαν να ανέβουν από την σκάλα στην ταράτσα του κτηρίου, με αποτέλεσμα να πεθάνουν από ασφυξία .

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Φίλιππο Κουτσάφτη, ο οποίος διενήργησε μία πρώτη εξέταση, ουδείς από τους νεκρούς φέρει εγκαύματα, αλλά και οι τρεις πέθαναν από ασφυξία και αναθυμιάσεις τοξικών ουσιών.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπέι δήλωσε ότι «όλες οι σκέψεις των Ευρωπαίων είναι σήμερα στραμμένες στα θύματα της Αθήνας μετά από τις βιαιότητες που ακολούθησαν την πορεία διαμαρτυρίας χιλιάδων πολιτών για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, βιαιότητες οι οποίες προκάλεσαν το θάνατο τριών ανθρώπων».

«Είμαστε όλοι ανήσυχοι από την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Αλλά αυτή τη στιγμή, σκεπτόμαστε τα ανθρώπινα θύματα στην Αθήνα», δήλωσε ο Βαν Ρομπέι .«Ένα μεγάλο πρόγραμμα πρόκειται να ολοκληρωθεί. Αυτή η συμφωνία είναι αξιόπιστη και φιλόδοξη», επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΕ

Συμπαράσταση στην Αθήνα

O Γάλλος υφυπουργός αρμόδιος για Ευρωπαικές Υποθέσεις, Πιέρ Λελούς και ο Γερμανός ομόλογός του, Βέρνε Χόγιεν πρόκειται να έρθουν προσεχώς στην Αθήνα για να δηλώσουν την αλληλεγγύη των δύο χωρών τους στην Ελλάδα, κυρίως μετά τις βίαιες διαδηλώσεις, ανακοινώθηκε από τον κ. Λελούς.

"Είχα τηλεφωνική συνομιλία με το Γερμανό ομόλογό μου με τον οποίο θα πάμε μαζί στην Αθήνα. Συνεργαζόμαστε να βρούμε μια κοινή ημερομηνία. Ελπίζω όπως και ο Γερμανός συνάδελφός μου, πως η επίσκεψή μας θα γίνει την προσεχή εβδομάδα" πρόσθεσε ο κ. Λελούς.

Καταλήγοντας εξέφρασε τη μεγάλη λύπη του για τους τρείς νεκρούς της μεγάλης διαδήλωσης της Αθήνας.

AΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails