Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

ΤΙΜΕ: Κρίση και η κουλτούρα των μπουζουκιών

Το πάρτι ξεκινά στις 2 πμ στο νυχτερινό κέντρο «Θάλασσα» στην Γλυφάδα, γράφει ανταπόκριση του περιοδικού Time από την Αθήνα. Όλη την νύχτα καταφθάνει πλήθος κόσμου με Πόρσε, Μερσεντές και BMW.
Όλοι καλοντυμένοι πάνε να δούνε την Δέσποινα Βανδή – την 40χρονη «βασίλισσα της ελληνικής ποπ – όπως την χαρακτηρίζει το αμερικανικό περιοδικό.
Το εισιτήριο είναι ένα μπουκάλι ουίσκι για κάθε τραπέζι. Το ελάχιστο κόστος: 170 ευρώ.
Στα μπουζουκομάγαζα της.. χώρας, οι Έλληνες εξακολουθούν να ξοδεύουν πολλά. Όμως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, γράφει το Time. Η Ελλάδα καταχρεωμένη αναγκάσθηκε να προσφύγει στην Ευρώπη και να παρακαλέσει για βοήθεια.

Δεν υπάρχει καλύτερο σύμβολο των υπερβολών που οδήγησαν την χώρα στην οικονομική κρίση από την «κουλτούρα των μπουζουκιών», γράφει το περιοδικό.

Ο απεσταλμένος του Time επισκέπτεται και ένα σκυλάδικο όνομα και πράγμα: Το «Skyladiko VIP». Ακόμη και σε αυτό το μαγαζί όπου κυριαρχεί η κακογουστιά της δεκαετίας του '80, το μπουκάλι ουίσκι κοστίζει 130 ευρώ.

Το περιοδικό σημειώνει ότι η κουλτούρα του μπουζουκιού άνθισε την δεκαετία του '90. Η Ελληνική οικονομία αναπτυσσόταν με υψηλούς ρυθμούς. Τα νυχτερινά κέντρα ξεπηδούσαν σε κάθε γωνιά της πρωτεύουσας. Οι μέχρι τότε φτωχοί Έλληνες ξόδευαν τα χρήματα τους σε ακριβά ρούχα και παπούτσια, ακριβά αυτοκίνητα και στην διασκέδαση.

Τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσουν το τίμημα, υπογραμμίζει το Time. Σημειώνει, ότι ακόμη και νυχτερινή ζωή – φυγή από την πραγματικότητα, την αποκαλεί – δεν μπορεί να ξεφύγει από την ύφεση που πλήττει την χώρα.

Η «Θάλασσα» ήταν ανοιχτή επτά μέρες την εβδομάδα, σημειώνει. Τώρα ανοίγουν μόνο τα Σαββατοκύριακα.
/www.theinsider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails