Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ισραηλινή επίθεση στον διεθνή στολίσκο που μεταφέρει εφόδια στη Γάζα

Επίθεση στον διεθνή στολίσκο που μεταφέρει εφόδια στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποιούν ισραηλινοί καταδρομείς, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους δύο άτομα και δεκάδες έχουν τραυματιστεί. Υπό κατάληψη, σύμφωνα με πληροφορίες και το ελληνικό πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος».....

Μεταξύ των τραυματιών από τα πυρά των Ισραηλινών είναι και ένας Έλληνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και τα έξι πλοία που ξεκίνησαν με προορισμό τη Γάζα έχουν καταληφθεί από Ισραηλινούς.

Η επικοινωνία έχει χαθεί και με πλοίο «Ελεύθερη Μεσογείος», υπό ελληνική σημαία, στο οποίο επιβαίνουν 34 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων Έλληνες.

Ο διεθνής στολίσκος με 700 ακτιβιστές και 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας εγκατέλειψε την Κυριακή τα διεθνή χωρικά ύδατα ανοιχτά της Κύπρου, με προορισμό την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας.

Το δίκτυο της ισλαμιστικής οργάνωσης προβάλλει εικόνες από ισραηλινούς καταδρομείς που κατεβαίνουν από ελικόπτερο και αντιμετωπίζουν τους ακτιβιστές σε ένα από τα πλοία.

Το Ισραήλ έχει προειδοποιήσει ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα εμποδίσει διά της βίας αν χρειαστεί το στολίσκο εάν επιχειρήσει να προσεγγίσει τις ακτές της Λωρίδας της Γάζας. Οι Ισραηλινοί απείλησαν ότι θα καταλάβουν τα πλοία, θα συλλάβουν και θα απελάσουν τους ακτιβιστές.

Ο ισραηλινός στρατός, ωστόσο, αρνείται να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails