Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Οι "Πυρήνες της Φωτίας" πίσω απο τις επιθέσεις σε Κορυδαλλό και Θεσσαλονίκη

Η οργάνωση "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς - αντάρτικη ομάδα τερροριστών" αναλαμβάνει την ευθύνη για τις δύο ισχυρότατες εκρήξεις στις φυλακές Κορυδαλλού το βράδυ της περασμένης Πέμπτης και στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή το μεσημέρι, με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον διαδικτυακό τόπο Athens Indymedia.org
Στην ανακοίνωση η οργάνωση κάνει δριμύτατη κριτική στη δικαιοσύνη και στο σωφρονιστικό σύστημα, ενώ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους... κατηγορούμενους για συμμετοχή στον επαναστατικό αγώνα και σε όλους τους αναρχικούς που κρατούνται στις φυλακές. Καλεί τους αντιεξουσιαστές σε συγκεντρώσεις συμπαράστασης έξω από το Νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο Συμεών Σεϊσίδης ο οποίος συνελήφθη τραυματισμένος από σφαίρα αστυνομικού στην περιοχή του Κεραμικού πριν από λίγο καιρό.

Η προκήρυξη για ανάληψη ευθύνης συνοδεύεται και από δεύτερο κείμενο το οποίο αναφέρεται στο τραγικό περιστατικό με τον εμπρησμό της τράπεζας "Μαρφίν" όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις υπάλληλοι. Μεταξύ άλλων ο συντάκτης του κειμένου υποστηρίζει ότι "πάνω στα γεγονότα της 5ης Μάη στήθηκε μια αισχρή τυμβωρυχία και ένα ισχυρό εμπόριο συναισθημάτων για τα συμφέροντα του συστήματος" ενώ παράλληλα παραδέχεται ότι οι 3 υπάλληλοι έχασαν τη ζωή τους χωρίς να αποτελούν στόχο, "εξαιτίας μιας επαναστατικής πρακτικής", ενώ κάνει και αναφορά και σε δικές τους ατέλειες, κενά και λάθη, καθώς και απροσεξίες.

Πηγή: www.athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails