Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Νεό δικό της υπολογιστή-ταμπλέτα ετοιμάζει η Google

H Google συνεργάζεται με την αμερικανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Verizon για την ανάπτυξη ενός υπολογιστή-ταμπλέτα σαν το iPad της Apple, αποκάλυψε η Wall Street Journal.
Όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο διευθύνων σύμβουλος της Verizon Wireless (της εταιρείας κινητής με τη μεγαλύτερη βάση συνδρομητών στις ΗΠΑ), οι ταμπλέτες είναι μέρος ενός «νέου κύματος ευκαιριών» για τη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών.
«Συνεργαζόμαστε μαζί τους [με τη Google] στις ταμπλέτες [...] Εξετάζομε τι.... έχει η Google στα αρχεία της που θα μπορούσαμε να βάλουμε σε μια ταμπλέτα» δήλωσε ο Λόουελ ΜακΑνταμ.

Όπως εκτιμά η Wall Street Journal, η Verizon συνεργάζεται με τη Google σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί την εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT&T, η οποία έχει αποκλειστική συμφωνία με την Apple για τη σύνδεση του iPhone και του iPad στο δίκτυό της.

Η Google αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις και περιορίστηκε να υπενθυμίσει ότι οποιοσδήποτε κατασκευαστής είναι ελεύθερος να χρησιμοποιήσει σε προϊόντα του το λογισμικό της εταιρείας, και συγκεκριμένα το «φορητό» λειτουργικό σύστημα Android που χρησιμοποιείται ήδη σε κινητά τηλέφωνα και λίγα netbook.

Πέρυσι η Verizon ακολούθησε μια επιθετική τακτική προώθησης για το κινητό Droid της Motorola που τρέχει Android.

Αγνωστο πάντως παραμένει πότε θα φτάσει στην αγορά η νέα ταμπλέτα και ποιος θα είναι ο κατασκευαστής. Αγνωστο είναι επίσης αν η συσκευή θα τρέχει το Android ή το νέο λειτουργικό σύστημα Chrome OS που είναι γνωστό ότι αναπτύσσει η Google.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails