Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Σύλληψη 32χρονου για τον εκρηκτικό μηχανισμό στην Πάρνηθα

Στη σύλληψη ενός 32χρονου, υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, που φέρεται να έχει δράση σε υποθέσεις ξεκαθαρίσματος διαφορών μεταξύ ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων, προχώρησε η αστυνομία, στο πλαίσιο των ερευνών για τον εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Πάρνηθα.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο μηχανισμός κατασκευάστηκε και δοκιμάστηκε ανεπιτυχώς πριν από 20 ημέρες από τον 32χρονο.
Σύμφωνα με πηγές τις αστυνομίας, ο υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, με ρόλο «εκτελεστή» σε υποθέσεις εκβιασμών, είχε σκοπό να... χρησιμοποιήσει παρόμοιο μηχανισμό σε χτύπημα εναντίον νυχτερινού κέντρου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 32χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για υποθέσεις ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ κυκλωμάτων της νύχτας.

Όπως αναφέρεται στην ακακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από μία φιάλη υγραερίου 12,2 λίτρων, μια μπαταρία αυτοκινήτου 12 volt και συνδεσμολογία με καλώδια και ηλεκτρονικό δέκτη.

Ο μηχανισμός παρελήφθη από ομάδα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και μετά την αποσυναρμολόγησή του, απεστάλη στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για τις σχετικές εξετάσεις.

Από την Αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το μηχανισμό είχε κατασκευάσει 32χρονος, ο οποίος και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκαν ένα περίστροφο 357 MAGNUM, μάρκας TAURUS, με δώδεκα φυσίγγια των 0.38mm.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι τον εκρητικό μηχανισμό κατασκεύασε πριν από περίπου είκοσι ημέρες πειραματικά και επιχείρησε να πυροδοτήσει ανεπιτυχώς από κοντινή απόσταση.

Από τη διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διακριβωθεί εάν ο μηχανισμός θα χρησιμοποιείτο στη διάπραξη κάποιας εγκληματικής ενέργειας.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί το μεσημέρι της Κυριακής στον εισαγγελέα.

πηγη:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails