Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

7ο Διεθνές Συνέδριο στις Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες (ΝΝ10)

Το "7ο Διεθνές Συνέδριο στις Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες (ΝΝ10)" και το "4ο Διεθνές θερινό σχολείο International Summer School στις Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες (ISSON-10) θα πραγματοποιηθούν στις 11-14 Ιουλίου και στις 10-17 Ιουλίου 2010 αντίστοιχα, στο Ξενοδοχείο "Alexandros Palace" στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής. Η διοργάνωση γίνεται από το Διεπιστημονικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογίες- Ν&Ν", το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του Α.Π.Θ. και το δίκτυο Νανοτεχνολογίας ΝΑΝΟΝΕΤ.
Το NN10 αποτελεί την ετήσια συνάντηση των ... επιστημόνων, ερευνητών, μηχανικών και των εταιρειών που ειδικεύονται και ενδιαφέρονται στην περιοχή των Νανοεπιστημών & Νανοτεχνολογιών. Κύριος σκοπός του NN10 είναι να ενισχύσει τις επιστημονικές συζητήσεις, τη δικτύωση και συνεργασία μεταξύ των ακαδημαϊκών, ερευνητικών και βιομηχανικών φορέων στα θέματα των Νανοεπιστημών & Νανοτεχνολογιών.

Το ΝΝ10 φέτος, αποτελείται από τρία Workshops:

Workshop 1 (W1) - Οργανικά Ηλεκτρονικά - Photonics & ΝανοΗλεκτρονικά

Workshop 2 (W2) - ΝανοΥλικά, ΝανοΕπεξεργασία & Νανοκατασκευή

Workshop 3 (W3) - ΝανοΙατρική & ΝανοΒιοτεχνολογία

και περιλαμβάνουν περίπου 250 συμμετοχές από 35 χώρες με ομιλίες από διεθνώς διακεκριμένους Επιστήμονες, προφορικές παρουσιάσεις και Posters καθώς και Έκθεση Επιστημονικών Οργάνων που σχετίζονται με τη Νανοτεχνολογία.
Το ISSON-10 διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά με σκοπό να προσφέρει μια λεπτομερή παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων που σχετίζονται με τις Νανοεπιστήμες και τις προοπτικές για μεταφορά αυτών των εξελίξεων στους τομείς των Νανοτεχνολογιών. Στόχος του ISSON-10 είναι η εκπαίδευση νέων ερευνητών, αποφοίτων και στελεχών παραγωγικών φορέων και αναμένεται η συμμετοχή 60 επιστημόνων στους τομείς των νανοτεχνολογιών, οργανικών ηλεκτρονικών και νανο-ιατρικής.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το NN10 και το ISSON-10 έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως τα κυριότερα γεγονότα στο πεδίο της Νανοτεχνολογίας στη Νότια Ευρώπη, ενδυναμώνοντας έτσι το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Α.Π.Θ. σε αυτό το πεδίο.

Το Συνέδριο υποστηρίζεται από το θεματικό δίκτυο ΝΑΝΟΝΕΤ (http://www.nanonet.gr) που είναι μία πρωτοβουλία, που ξεκίνησε το 2003 από το Α.Π.Θ., για την προώθηση της συνεργασίας και επικοινωνίας ερευνητικών και επιχειρηματικών φορέων που ασχολούνται ενεργά με τον τομέα των Νανοτεχνολογιών & Nανοβιοτεχνολογιών. Σήμερα συμμετέχουν 210 Εργαστήρια από την Ελλάδα και την Ευρώπη, με στόχο το συντονισμό των δράσεων που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα στα πλαίσια των Ν&Ν και την ενίσχυση των δεσμών του με την παραγωγή.



Οι Θεματικές Ενότητες του NANONET καλύπτουν: Νανοϋλικά - Οργανικά Ηλεκτρονικά & Nανοηλεκτρονική & Νανομηχανική, Νανοβιοτεχνολογία & Νανοϊατρική, Νανοτεχνολογία στην Ενέργεια & Περιβάλλον. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η λειτουργία του Δικτύου αποκτά βαρύνουσα σημασία στην εποχή μας καθώς οι ραγδαίως αναπτυσσόμενες περιοχές των Νανοεπιστημών και Νανοτεχνολογιών αναγνωρίζονται ολοένα και περισσότερο ως ο σημαντικότερος μοχλός ανάπτυξης των σύγχρονων τεχνολογιών και οικονομιών.



Στα πλαίσια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των μελών του δικτύου ΝΑΝΟΝΕΤ την Τρίτη 13 Ιουλίου 2010 στο Ξενοδοχείο "Alexandros Palace" στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής. Θα ακολουθήσει Δημόσια Συζήτηση με θέμα ΅Debate on Nanomedicine: Unsolved Medical Problems waiting for Nanosolutions" που περιλαμβάνει ενότητες σχετικά με την καρδιολογία, νεφρολογία, καρκίνο, ορθοπεδική, νευρολογία, νανοτοξικολογία, διαβήτη κα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

http://nnconf.physics.auth.gr/

τηλ. 2310998850, 998189, 998952

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΝ10  ISSON-10 ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

http://nnconf.physics.auth.gr/program.html

http://nnconf.physics.auth.gr/prog_isson.html

Το Πρόγραμμα της Δημόσια Συζήτηση στη Νανοιατρική

http://nnconf.physics.auth.gr/nanomedicine_debate.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails