Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Αύξηση στις αντικειμενικές αξίες το 2011

Αύξηση των αντικειμενικών αξιών, που θα ανακοινωθούν στο τέλος του έτους, για να ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στο 'ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ", με στόχο την προσέγγιση των αγοραίων τιμών, πράγμα που σημαίνει αυξήσεις τιμών σε αρκετές περιοχές και ζώνης και πιθανόν μειώσεις σε κάποιες άλλες, όπως τονίζει χαρακτηριστικά.
Σε ότι αφορά στο θέμα της... επαναφοράς του μέτρου της απόσυρσης, δηλώνει ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση και δεν πρόκειται να παρθεί, αν δεν συνεκτιμηθεί η δημοσιονομική επίπτωση και η θέση των συναρμόδιων υπουργείων.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι "σε αυτή τη φάση έχουμε απορρίψει τη μαζική μετάταξη προϊόντων από την συντελεστή ΦΠΑ του 11% στο 23%", αυτό όμως σημαίνει, όπως τονίζει, ότι θα πρέπει κάποιο άλλο μέτρο να σημπληρώσει το "δημοσιονομικό κενό" που αφήνει και σε αυτή την κατεύθυνση εξετάζονται σενάρια. Οι αποφάσεις μας θα αποτυπωθούν κοστολογημέντες στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2011, που θα κατατεθεί στις 4 Οκτωβρίου.

Για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων των ΔΕΚΟ αναφέρει ότι θα ψηφιστεί σύντομα το ν/σ για την αναδιάρθρωση του ΟΣΕ, ενώ το σχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας αναμένεται στο τέλος του έτους.

ΑΡΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails