Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

Επανέρχεται η απόσυρση αυτοκινήτων ;;;;

Μετά την κατάργηση του «ειδικού ετήσιου φόρου», που είχε επιβληθεί στα άνω των 2.0lt αυτοκίνητα, το Υπουργείο Οικονομικών βλέποντας ότι τα έσοδα των κρατικών ταμείων υστερούν δραματικά των προβλεπομένων από τον προϋπολογισμό, καλοβλέπει την επαναφορά του μέτρου της απόσυρσης, σε συνδυασμό με έκπτωση στο φόρο ταξινόμησης που επιβάλλεται στην αγορά νέου αυτοκινήτου.
Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο που έχει στο... συρτάρι του γραφείου του ο Υπουργός Οικονομικών προβλέπει έκπτωση από το φόρο ταξινόμησης έως και 50%. Ετσι για παράδειγμα, ένα αυτοκίνητο των 1.600κ.εκ που ο φόρος είναι 4.000 ευρώ, η μείωση θα είναι 2.000.

Με την απόσυρση εκτιμάται ότι στα κρατικά ταμεία θα μπουν επιπλέον 250 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου, εφόσον η αγορά αντιδράσει θετικά, με αύξηση των πωλήσεων κατά μόλις 20%. Βεβαίως αν η αύξηση αυτή είναι μεγαλύτερα τα έσοδα θα είναι πολλαπλάσια.

Παράλληλα η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να φέρει τα "πράσινα τέλη" σύμφωνα με τα οποία το ποσό που θα πληρώνει ο κάτοχος του αυτοκινήτου θα καθορίζεται με τις εκπομπές ρύππων του ΙΧ...

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails