Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την Περιφέρεια Αττικής ο Αλέκος Αλαβάνος

Eπιβεβαίωσε την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Αττικής ο Αλέκος Αλαβάνος, αν και -όπως είπε- δεν τον ενδιαφέρει η θέση του περιφερειάρχη. Επισήμανε ότι οι εκλογές πρέπει να έχουν πολιτικό κριτήριο, καθώς «σήμερα υπάρχει κυβέρνηση, η οποία εφαρμόζει πολιτική που δεν ψηφίστηκε» και αποσαφήνισε ότι η ιδέα για την υποψηφιότητά του είχε ωριμάσει εδώ και καιρό, ωστόσο οι ανακοινώσεις καθυστερούσαν σε μία «προσπάθεια στοίχισης του ΣΥΡΙΖΑ».
Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, μιλώντας στον Real fm, τόνισε πως... «υπό τις παρούσες συνθήκες ένας καλός περιφερειάρχης θα έχει να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα, τη φτώχεια, την πείνα, την ανεργία, την εγκληματικότητα», θέτοντας ως διακύβευμα των εκλογών «μία περιφερειακή αρχή, η οποία θα στηρίξει το κοινωνικό κράτος και θα λειτουργήσει εκτός μνημονίου».

Ο Αλέκος Αλαβάνος εκτίμησε πως εγκυμονεί ένας νέος πολιτικός χάρτης στη χώρα, καθώς «το όλο πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις».

Αναγνώρισε τις προσωπικές του ευθύνες για την «πολύ μεγάλη υποβάθμιση της Αριστεράς», ενώ ερωτηθείς σχετικά απέφυγε να απαντήσει για το αν κυοφορείται ένα νέο πολιτικό σχήμα.

«Αν υπάρξει διαιρεμένη κάθοδος δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι μία διαφωνία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα» σημείωσε και συνέχισε: «Δική μου πρόθεση είναι αν έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα εμείς, να αναζωογονήσουμε όλο τον ΣΥΡΙΖΑ, να βγάλουμε τα συμπεράσματα που έχουμε, να μην προχωρήσουμε σε έναν νέο φορέα».

Άφησε, ωστόσο, ανοικτό το ενδεχόμενο διάσπασης του χώρου αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκφράζοντας πάντως την επιθυμία «να είμαστε όλοι μαζί».

πηγη:www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails