Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Παράσταση διαμαρτυρίας της Λαϊκής Συσπείρωσης για την κατάργηση της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τριφυλίας

Η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Αριστείδη Δαμαλά υποψήφιο Αντιπερειφερειάρχη Μεσσηνίας και τον Σαράντο Κουκούμη υποψήφιο Δήμαρχο Τριφυλίας επισκέφτηκε την δ/νση Αγρ. Αν. –Τροφ. Τριφυλίας. Η αντιπροσωπεία συνομίλησε με τους εργαζόμενους και τους εξήγησε πως η πρόσφατη ανακοίνωση του σχεδίου των οργανισμών των περιφερειών ήρθε να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις μας πως ο Καλλικράτης καταργεί σε επίπεδο νομού υπηρεσίες που.... προσφέρουν υπηρεσίες στα φτωχά λαϊκά στρώματα, την ίδια στιγμή που δημιουργεί τα ΚΕΠ νέας γενιάς με μοναδική αρμοδιότητα τη διευκόλυνση των επιχειρηματιών.
Σ’ αυτή τη λογική της νέας δομής του κράτους που ευαγγελίζεται ο Καλλικράτης είναι ενταγμένη και η κατάργηση της διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τριφυλίας.
Στα πλαίσια των διαρθρωτικών αλλαγών που κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τα εξαπτέρυγα τους θεωρούν αναγκαίες, κρίσιμος κρίκος είναι το ξεκλήρισμα των φτωχών μικρομεσαίων αγροτών και η συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια με τη δημιουργία επιχειρηματιών –φάρμερ.
Σε μια τέτοια προοπτική η ύπαρξη της διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τριφυλίας που εξυπηρετεί τον μικρό παραγωγό που τόσο η κυβέρνηση όσο και οι υπέρμαχοι της διοικητικής μεταρρύθμισης, ανεξάρτητα από δηλώσεις για τα μάτια του κόσμου, επιδιώκουν να ξεκληρίσουν δεν έχει λόγο ύπαρξης αφού ο αγρότης επιχειρηματίας φάρμερ θα έχει τους δικούς του επιστημονικούς συμβούλους και δεν την χρειάζεται.
Η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί όχι μόνο να μην κλείσει η δ/νση Αγρ. Αν. –Τροφ. Τριφυλίας, αλλά και να αποκτήσει αρμοδιότητες που πραγματικά θα εξυπηρετούν το φτωχό αγρότη.
Η αντιπροσωπεία προχώρησε και σε μια συμβολική κίνηση καθώς ανάρτησε ένα πανό το οποίο ανέφερε «όχι στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς». Επίσης, η αντιπροσωπεία της Λαϊκής συσπείρωσης εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της Διεύθυνσης ξεκαθαρίζοντας ότι θα βρίσκονται στο πλευρό τους σε τυχόν αρνητικές εξελίξεις σε σχέση με τις εργασιακές τους σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails