Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

Ισόβια στον Κορκονέα για την δολοφονία του Γρηγορόπουλου

Ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας στον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα και ποινή δεκαετούς κάθειρξης στον συνάδελφο και συγκατηγορούμενό του Βασίλη Σαραλιώτη.
Στον Επ. Κορκονέα επεβλήθη και επιπλέον φυλάκιση δεκαπέντε μηνών για οπλοχρησία. Η υπεράσπιση του δεύτερου κατηγορούμενου, υπέβαλε αίτημα να δοθεί αναστολή εκτέλεσης της ποινής του Β. Σαραλιώτη, ενόψει της έφεσης που, όπως δήλωσαν, θα καταθέσουν ακόμη και σήμερα, ωστόσο το δικαστήριο αρνήθηκε να... δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή του.

Οι δικαστές του Κακουργιοδικείου, με πλειοψηφία 6 προς 1, έκριναν ότι στον Βασίλη Σαραλιώτη δεν πρέπει να δοθεί αναστολή και έτσι θα οδηγηθεί και αυτός στη φυλακή.

Ως προς τις παρεπόμενες ποινές το δικαστήριο διέταξε τη διαρκή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ενώ στον Βασίλη Σαραλιώτη επέβαλε διετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε τη διαβίβαση πρακτικών της δίκης στην Εισαγγελεία Πρωτοδικών, ώστε να ελεγχθεί το ενδεχόμενο αξιόποινης συμπεριφοράς τεσσάρων μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί.

"Για μας, την οικογένειά του, η σημερινή μέρα σηματοδοτεί το κλείσιμο της αυλαίας της άθλιας παράστασης κατασυκοφάντησης και βάρβαρης προσβολής της μνήμης του αθώου παιδιού μας, με πρωταγωνιστές τους δράστες του εγκλήματος και την υπεράσπιση του Ε. Κορκονέα", δήλωσε η μητέρα του Αλ. Γρηγορόπουλου Τζίνα Τσαλικιάν.

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails