Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Απολογούνται σήμερα οι συλληφθέντες για τα πακέτα-βόμβες

Σε τρεις περιοχές της Αθήνας επικεντρώνονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό της γιάφκας των τρομοκρατών με τα παγιδευμένα δέματα. Παράλληλα, αναζητούνται σε εταιρίες ταχυμεταφορών τουλάχιστον άλλα δύο παγιδευμένα πακέτα.

Την Πέμπτη οδηγούνται ενώπιον της Δεύτερης Ειδικής Ανακρίτριας οι δύο συλληφθέντες οι οποίοι κατηγορούνται για.... τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα. Στην Αθήνα, στελέχη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος της Γερμανίας προκειμένου να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ερευνών και ανακρίσεων.

H γερμανική κυβέρνηση πιέζει για λήψη μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο με στόχο τη βελτίωση των ελέγχων στις αερο-μεταφορές.

Εν τω μεταξύ την Παρασκευή στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη εμπειρογνωμόνων με στόχο να παρουσιάσουν συγκεκριμένες προτάσεις το Δεκέμβριο στο Συμβούλιο Κορυφής των "27".

Ενημερωτικό σημείωμα στο οποίο καταγράφονται οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τα πακέτα-βόμβες εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

"Αυτονόητη η συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων στον παραλογισμό της τρομοκρατίας" ανέφερε σε μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

"Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται , επανέλαβε ο Πρωθυπουργός.

Πηγή: www.athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails