Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Συνελήφθη 27χρονος στη Θεσσαλονίκη για απάτη μέσω μέσω διαδικτύου

Ξεγέλαγε υποψήφιους αγοραστές 

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας , ύστερα από σχετικές καταγγελίες χρηστών του Διαδικτύου και αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, 27χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για «Απάτη κατ΄εξακολούθηση».

Συγκεκριμένα, η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε από αρχές Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, μετά από μηνήσεις πολιτών στο... Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αλλά και σε άλλες αστυνομικές Υπηρεσίες της χώρας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο 27χρονος, προέβαινε αρχικά σε συστηματική ανάρτηση αγγελιών πώλησης προϊόντων υψηλής τεχνολογίας (τηλεοράσεις, Η/Υ, κινητά τηλέφωνα, κ.α) σε Ιστοσελίδες του Διαδικτύου. Στη συνέχεια και παρότι έπειθε τους υποψήφιους αγοραστές που επικοινωνούσαν μαζί του να καταθέτουν το αντίτιμο των παραγγελιών τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ή να το αποστέλλουν μέσω εταιρειών μεταφοράς χρημάτων, είτε δεν παρέδιδε τα παραγγελθέντα προϊόντα, είτε εναλλακτικά απέστελλε αγαθά σημαντικά μικρότερης αξίας.

Πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του συλληφθέντα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

*
3 κινητά τηλέφωνα,
*
ένας φορητός Η/Υ,
*
ένας σκληρός δίσκος,
*
το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ, προερχόμενο από την έκνομη δραστηριότητά του και
*
πλήθος εγγράφων, αποδεικτικών των αξιόποινων πράξεων του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails