Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Εξιχνιάστηκε η απαγωγή του Κινέζου που είχε βρεθεί στην πλατεία Φιλιατρών

Τον βασίανιζαν για να τους δώσει χρήματα 

Δυόμισι μήνες μετά την αρπαγή ενός 38χρονου Κινέζου επιχειρηματία έξω από το σπίτι του στην Γαστούνη, ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας στην Καρδαµύλη της Μεσσηνίας! Είναι ένας συμπατριώτης του θύματος, που κρατούσε τον επιχειρηματία δια της βίας και τον περιέφερε επί μια εβδομάδα σε διάφορες τράπεζες αναγκάζοντάς τον να σηκώνει χρήματα από τον λογαριασμό του και να του τα δίνει!

Ο 38χρονος είχε απαχθεί στις 15 Σεπτεμβρίου από τρεις άνδρες που του... έκλεισαν τα μάτια, τον έδεσαν και τον επιβίβασαν σε ένα αυτοκίνητο. Αφού του άρπαξαν 10.000 ευρώ που είχε πάνω του, τον υποχρέωσαν να κάνει κάθε μέρα αναλήψεις από ΑΤΜ με την κάρτα του που είχε ημερήσιο όριο και να τους καταβάλλει τα ποσά! Τελικά, τον άφησαν ελεύθερο στις 22 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών, όπου τον βρήκαν αστυνομικοί.

Όμως, ένας αυτόπτης μάρτυρας είχε συγκρατήσει τον αριθμό, την μάρκα και το χρώμα του αυτοκινήτου των απαγωγέων και, στις 18 Νοεμβρίου, εντοπίστηκε στην Καρδαµύλη. Ο 39χρονος αλλοδαπός που το οδηγούσε, έδειξε στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ένα δελτίο αιτήσεως ασύλου στο οποίο υπήρχε φωτογραφία άλλου ατόμου και προσήχθη στην Ασφάλεια Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν παράνοµα στην χώρα.

Το αυτόφωρο Τριµελές Πληµµελειοδικείο Καλαµάτας καταδίκασε τον Κινέζο σε φυλάκιση τεσσάρων µηνών και παρέμεινε στα κρατητήρια ώσπου να εκτελεστεί η διοικητική απέλασή του. Εκεί αναγνωρίσθηκε από τον μάρτυρα της αρπαγής του επιχειρηματία και η δικογραφία διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, η οποία του άσκησε δίωξη και τον παρέπεµψε στον ανακριτή, ο οποίος εξέδωσε ένταλµα σύλληψης. Τώρα, οι αστυνομικοί αναζητούν τους δύο συνεργούς του, που είναι και αυτοί Κινέζοι.

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails