Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ



Πόλη του Βατικανού

Κατ'ιδίαν συνάντηση είχαν το Σάββατο στο Βατικανό ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος βρίσκεται στην Αγία Έδρα ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Πάπα, προκειμένου να παραστεί στη θρονική εορτή της Εκκλησίας Ρώμης, στη μνήμη των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.
Η συνομιλία των δυό πνευματικών ηγετών διήρκησε μισή ώρα ενώ στο τέλος αντάλλαξαν δώρα και ο Πατριάρχης παρουσίασε τη συνοδεία του στο Πάπα Βενέδικτο.
Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά τη συνάντηση ο κ.Βαρθολομαίος «η εορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου προσφέρει την ευκαιρία για επισφράγισμα της δέσμευσης των δύο Εκκλησιών για συμφιλίωση και για ενίσχυση της μεταξύ τους αλληλεγγύης».
Το απόγευμα του Σαββάτου, ο Πάπας Βενέδικτος θα κηρύξει, παρουσία και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, την έναρξη του έτους που αφιερώνει η Καθολική Εκκλησία στον Απόστολο Παύλο.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα των καθολικών επισκόπων Ιταλίας «Αβενίρε» ο καρδινάλιος Βάλτερ Κάσπερ, πρόεδρος του Συμβουλίου του Βατικανού για την προώθηση της ένωσης των χριστιανών, υπογράμμισε ότι «το έτος αφιερωμένο στον Απόστολο Παύλο προσφέρει την ευκαιρία να αποκτήσει νέα δυναμική πορεία ο οικουμενικός διάλογος».
Παράλληλα, ο Ορθόδοξος Μητροπολίτης Ιταλίας Γενάδιος, ο οποίος ήταν παρών στον εσπερινό του Σαν Πάολο που τελέστηκε την Παρασκευή προσθέτει ότι «πρέπει να τύχει στήριξης ένα οικουμενικό όραμα που να θέτει τον Απόστολο Παύλο ως βάση και θεμέλιο».
Είναι η πρώτη φορά που ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρίσταται αυτοπροσώπως στη θρονική εορτή της εκκλησίας Ρώμης επί Πάπα Βενέδικτου, ο οποίος παρέστη το 2006 στη θρονική εορτή του Αγίου Ανδρέα, της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.

ΠΗΓΗ : IN GR (Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails