Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

Πολύνεκρη επίθεση με χειροβομβίδες εναντίον τελωνειακού σταθμού στην Κίνα

Δεκαέξι αστυνομικοί βρήκαν το θάνατο και ισάριθμοι τραυματίστηκαν σε επίθεση με χειροβομβίδες που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα δύο ένοπλοι εναντίον τελωνειακού σταθμού στην επαρχία Ζινζιάνγκ στη βορειοδυτική Κίνα.
Οι δράστες έπεσαν με φορτηγό στην πύλη του τελωνιακού σταθμού στην πόλη Κασγκάρ και στη συνέχεια εκτόξευσαν δύο χειροβομβίδες.
Όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, οι δράστες συνελήφθησαν. Εντούτοις δεν έγιναν γνωστές άλλες λεπτομέρειες, ή εάν η επίθεση συνδέεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες που αρχίζουν σε τέσσερις ημέρες στο Πεκίνο.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο, πάντως, μετέδωσε πως η κινεζική αστυνομία υποπτεύεται πως η επίθεση στη μουσουλμανική επαρχία είναι «τρομοκρατική».
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) δεν θέλησε να σχολιάσει την επίθεση, αλλά επανέλαβε την εμπιστοσύνη της στην ικανότητα των κινεζικών αρχών να εγγυηθεί την ασφάλεια των Αγώνων.«Δεν μπορώ να εκφράσω προς το παρόν μια άμεση αντίδραση της επιτροπής. Σε ό,τι αφορά τους Αγώνες, έχουμε εμπιστοσύνη στις αρχές της Κίνας ότι θα κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν ώστε να εγγυηθούν την ασφάλειά τους», δήλωσε η εκπρόσωπος της ΔΟΕ Ζιζέλ Ντέιβις.
«Πρόκειται για ένα εσωτερικό επεισόδιο της Κίνας. Δεν μπορούμε να πούμε ότι συνδέεται με τους Αγώνες», πρόσθεσε η ίδια.
πηγη: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails