Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς νερό νησια των Κυκλαδων και των Δωδεκανησων

Χωρίς νερό κινδυνεύουν να μείνουν αρκετά νησιά των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων, ύστερα από τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο υπουργείο Αιγαίου και την εταιρία που έχει αναλάβει τη υδροδότηση άνυδρων νησιών με πλωτά μέσα. Σε έγγραφο του υπουργείου προς την εταιρία, το οποίο κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης, αφήνονται αιχμές για εκβίαση καταστάσεων και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην υδροδότηση των νησιών. Το πρόβλημα δε σταματά εκεί, καθώς το τελευταίο διάστημα οι ποσότητες πόσιμου νερού που μεταφέρουν οι πλωτές υδροφόρες έχουν αυξηθεί κατά 3,5 φόρες μέσα σε 10 χρόνια.
Στο μεταξύ, παράγοντες του υπουργείο Ναυτιλίας κάνουν λόγο για αλόγιστη χρήση νερού από τους τοπικούς Δήμους. Το υπουργείο Αιγαίου μόνο για το 2007 δαπάνησε 12 εκατομμύρια ευρώ για την υδροδότηση των νησιών σε σχέση με μόλις 1,2 εκατομμύρια ευρώ πριν από 10 χρόνια. Μια εξήγηση είναι η αύξηση του πληθυσμού ιδιαιτέρως τους καλοκαιρινούς μήνες. Παράλληλα, τα νησιά στερούνται υποδομών, ενώ και η δαπάνη για την μεταφορά του νερού έχει σχεδόν διπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία. Ο ΣΚΑΪ έχει υπογράψει χάρτα δέσμευσης με όλους τους αρμόδιους φορείς για να σταματήσει η σπατάλη του νερού, ενώ με πρωτοβουλία του λειτουργεί ήδη στη Σαντορίνη μονάδα αφαλάτωσης, μέθοδος που θεωρείται ως μια από τις βασικές λύσεις για την υδροδότηση της χώρας.

πηγη:skai.gr


TO ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ - ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ - ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΓΝΩΣΤΟΥ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails