Κυριακή 10 Αυγούστου 2008

Φονικό το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Καμούρι από το Βιετνάμ--Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι

Σε τουλάχιστον 86 νεκρούς και 38 αγνοούμενους ανέρχεται ο μέχρι στιγμής απολογισμός των πλημμύρων και των κατολισθήσεων από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν το Βιετνάμ το Σαββατοκύριακο.
Οι βροχοπτώσεις προκλήθηκαν από την τροπική καταιγίδα Καμούρι, η οποία έπληξε το Βιετνάμ την Παρασκευή σε έξι επαρχίες του βορρά.
Σύμφωνα με τον Τάο α Τουά, επικεφαλής της διεύθυνσης αντιμετώπισης πλημμύρων και έκτακτων καιρικών φαινομένων, «οι βροχές έχουν αρχίσει να εξασθενούν και πλέον επικεντρωνόμαστε στην αναζήτηση των αγνοουμένων και την παροχή βοήθειας σε εκείνους, τα σπίτια των οποίων επλήγησαν από τις πλημμύρες ή παρασύρθηκαν. Ο στρατός και η αστυνομία κινητοποιήθηκαν για το έργο της διάσωσης».Ο πρωθυπουργός Νγκουέν Ταν Ντουνγκ έστειλε κατεπείγον μήνυμα στις τοπικές αρχές, ζητώντας να αρχίσουν αμέσως έρευνες για τους αγνοούμενους και να παρασχεθεί βοήθεια στους τραυματίες. Ο Ντουνγκ διέταξε επίσης το υπουργείο Αμύνης και την εθνική επιτροπή έρευνας και διάσωσης να στείλουν ενισχύσεις στις πληγείσες περιοχές.
Το σύνολο των θυμάτων στο Βιετνάμ από πλημμύρες και κατολισθήσεις φέτος έφθασε, με τα νέα θύματα, τους τουλάχιστον 114 νεκρούς.
πηγη:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails