Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

Τον τερματισμό των επιχειρήσεων στη Γεωργία ανακοίνωσε η Μόσχα

Το τέλος των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γεωργία ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, η απόφαση του προέδρου της Ρωσίας βασίστηκε στην αναφορά του Γενικού Επιτελείου ότι η τάξη αποκατάσταθηκε στη Νότιο Οσετία, τόσο για τους πολίτες όσο και για την ειρηνευτική δύναμη.
Νωρίτερα σημειώθηκαν σφοδρές μάχες στο Γκόρι, περίπου 40χλμ από το έδαφος της Ν.Οσετίας. Δημοσιογράφοι του Reuters μετέδωσαν ότι από τον βομβαρδισμό τραυματίστηκαν άμαχοι, ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους.
Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε πως ένας Γεωργιανός δημοσιογράφος και ο οδηγός του σκοτώθηκαν.
Επίσης έχασε τη ζωή του ο Ολλανδός εικονολήπτης του τηλεοπτικού δικτύου RTL, ενώ ο δημοσιογράφος που τον συνόδευε τραυματίστηκε στο πόδι.
Επίσης, τα ξημερώματα της Τρίτης Αμπχάζιοι αυτονομιστές εξαπέλυσαν ευρείας κλίμακας επιχείρηση κατά των γεωργιανών δυνάμεων με στόχο την κατάληψη του φαραγγιού στο Κοντόρι.
Στη Μόσχα ο Σαρκοζί
Στη Μόσχα έφτασε το μεσημέρι ο Νικολά Σαρκοζί. Ο πρόεδρος της Γαλλίας θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του και στη συνέχεια θα μεταβεί στην πρωτεύουσα της Γεωργίας για συνομιλίες με τον Μιχαήλ Σαακασβίλι.
Στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση των πρεσβευτών της Συμμαχίας με τον Ρώσο πρέσβη.
πηγη:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails