Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ....ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ BBC...

Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ το 2001, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, φαίνεται πως δεν έχει αποδυναμώσει την Αλ Κάιντα, όπως τουλάχιστον εκτιμούν κάτοικοι 22 χώρων, σε δημοσκόπηση της Παγκόσμιας Υπηρεσίας του BBC.Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε περίπου 24.000 ενηλίκους, από 23 χώρες, το διάστημα 8 Ιουλίου-12 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με το 30% των ερωτηθέντων, η αμερικανική πολιτική είχε τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς ενδυνάμωσε την εξτρεμιστική οργάνωση. Το 29% των ερωτηθέντων υποστηρίζει πως η πολιτική Μπους δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, ενώ μόνον το 22% εκτιμά πως η Αλ Κάιντα έχει αποδυναμωθεί.Στην πλειοψηφία τους οι ερωτηθέντες δηλώνουν πως έχουν αρνητική άποψη για τη δράση της οργάνωσης, εκτός από εκείνους στην Αίγυπτο και το Πακιστάν. Το 20% των Αιγυπτίων έχει θετική γνώμη για την Αλ Κάιντα, το 40% ουδέτερη, ενώ στο 35% ανέρχεται το ποσοστό όσων την αντιμετωπίζουν αρνητικά. Στο Πακιστάν, το 19% τρέφει θετικά αισθήματα για την Αλ Κάιντα, το 22% ουδέτερα και το 19% αρνητικά.Στο ερώτημα ποιος κερδίζει τη μάχη ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Αλ Κάιντα, η πλειονότητα (49%) απάντησε καμία από τις δύο πλευρές. Υπέρ των ΗΠΑ απάντησε το 22%, ενώ ένα ποσοστό 10% υποστήριξε ότι κερδισμένη βγαίνει η εξτρεμιστική οργάνωση.Ακόμη και στις ΗΠΑ, μόνον το 34% θεωρεί πως η Αλ Κάιντα έχει αποδυναμωθεί. Το 26% δηλώνει πεπεισμένο πως η μάχη κατά της τρομοκρατίας δεν αποφέρει καρπούς, ενώ το 33% πιστεύει πως η τρομοκρατική οργάνωση έχει βγει ενισχυμένη από την αντιπαράθεση.
Πηγη:in.gr


Al-Qaeda not weakening - BBC poll


US-led efforts to tackle the al-Qaeda group are not regarded as successful, an opinion poll carried out for the BBC World Service suggests.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails