Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Δριμύ κατηγορώ Μοναχοί του Αγίου Όρους στρέφονται με επιστολή τους κατά του Εφραίμ...

Κατηγορίες εναντίον του ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ διατυπώνουν μοναχοί του Αγίου Όρους σε επιστολή που απέστειλαν την Πέμπτη στους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου και τα ΜΜΕ. Η επιστολή φέρει την υπογραφή των «σεβαστών γερόντων των Ιερών κελιών του Αγίου Όρους Αθωνος Ιερού Περιβολίου της Παναγίας» και κοινοποιήθηκε στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους και σε είκοσι μονές.
Οι μοναχοί υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους ότι «ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου κατέλαβε παρανόμως την Ιερά Μεγίστη Μονή, υλοτόμησε δάση και πηγές που ανήκαν σε μοναχούς και κατέλαβε τα κελιά τους παίρνοντας ανεκτίμητα αντικείμενα που φυλάσσοναν εκεί 'ανά τους αιώνες'».
Τονίζουν, ακόμη, ότι «οι τελευταίοι σεβαστοί γέροντες πέθαναν μετά το 1990 κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες» και ότι «στο Βατοπαίδι υπάρχει σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης και σε όλες τις σουΐτες των επισήμων υπάρχουν κάμερες για να τους έχουν όλους στο χέρι με ήχο και εικόνα».
Καταγγέλλουν, ακόμη, ότι ο ηγούμενος της μονής είχε φιλικές σχέσεις με πολιτικούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και έχει ιδρύσει Χρηματιστηριακή Εταιρία.
Οι μοναχοί αναφέρουν, επίσης, στην επιστολή τους ότι οι γέροντες που εκδιώχθηκαν από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου είχαν στα κελιά τους ομόλογα και έγγραφα, για να ανακαίνιζαν τα κατεστραμμένα κελιά τους.
«Όταν όμως ο Εφραίμ Κουτσού παρέλαβε παρανόμως αυτό το μοναστήρι, εξαφάνισε όλα αυτά τα έγγραφα και τα απολυτήριά τους και έκανε δικές του ιδιωτικές μελέτες με Κύπριους πολιτικούς μηχανικούς για να εισπράξουν όλες τις επιχορηγήσεις δισεκατομμυρίων ευρώ που ήταν για τα ιερά κελιά, μεταφέροντας αυτά σε ελβετικές τράπεζες σε προσωπικούς λογαριασμούς» προσθέτουν.πηγη:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails