Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων "Τεχνόπολις"...

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Για το μήνα Σεπτέμβριο:
* Καλλιτέχνες από την γερμανική κυρίως σκηνή, θα παρουσιάσουν στο "Sunshine reggae festival", την μουσική που αναπτύχθηκε με επίκεντρο την Τζαμάικα στα τέλη της δεκαετίας του 1960 (25). * Το 8ο Διεθνές Αντικαπνιστικό Φεστιβάλ Νέων από την Ελληνική Αντικαρκινική Δράση (Ε.Α.Δ.), με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, με έμφαση στον αγώνα κατά του καπνίσματος, που θεωρείται ο βασικότερος καρκινογόνος παράγοντας (26-28). * Συναυλία-αφιέρωμα στην αξέχαστη Βίκυ Μοσχολιού από τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής με την τραγουδίστρια Λένα Αλκαίου (28).

Για τον Οκτώβριο:
* Εμφάνιση των σημαντικότερων δυνάμεων της μουσικής σκηνής στο 1st Athens Hip Hop Festival. Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίδειξη γκράφιτι και χορό με την συμμετοχή της 12μελούς ομάδας Magma (4). * Εικαστικός φόρος τιμής στη μεγαλύτερη πρωταγωνίστρια του λυρικού θεάτρου με την έκθεση της ζωγράφου Julia Guerrero και τίτλο "Αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας, Χρώμα και Μυστήριο", που διοργανώνει το Επίτιμο Προξενείο της Κολομβίας (6-12). * Η 8η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας Vodafone Athens Collections για το Καλοκαίρι 09, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Σχεδιαστών Μόδας, με στόχο την προβολή των δημιουργιών των Ελλήνων σχεδιαστών (7-12). * Το 1ο Athens Digital Week, το μεγαλύτερο multi event τεχνολογιών στην Ελλάδα, με τον πυρήνα των εκδηλώσεων του να φιλοξενούνται στην "Τεχνόπολις" και μια σειρά ενεργειών στην Πλατεία Συντάγματος (16-19). * Πάρτι της ATHENS VOICE για τα 5 χρόνια από την έκδοση του πρώτου της φύλλου (23) * VISUAL ART PERFORMANCE "INHALE" από την ομάδα χορού Landscape της χορογράφου Ιωάννας Πάραλη και της εικαστικού Δανάης Στράτου, με θέματα, που έχουν ως κεντρικό άξονα τον Άνθρωπο (29-31 και 1-2 Νοεμβρίου) * Το διήμερο Φεστιβάλ για το περιβάλλον και τη ζωή με θέμα "Πόλη και Ναρκωτικά", που διοργανώνεται από το πρόγραμμα απεξάρτησης ΔΙΑΒΑΣΗ (30-31).

Για το Νοέμβριο:
* Γιορτή για τη στήριξη κοινωφελών ιδρυμάτων, που στέκονται δίπλα σε παιδιά με ειδικές ανάγκες -φέτος, έχει επιλεγεί το Ίδρυμα "Αμυμώνη" για παιδιά με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες (1-2). * Εκδήλωση για τα 25 χρόνια λειτουργίας του συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ (3) * Έκθεση με θέμα "Το Αέριο Χθες, Το Αέριο Σήμερα", για πρώτη φορά από το "Αθηναϊκό Αέριο Α.Ε.", υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, την υποστήριξη του "Τεχνόπολις" και με κύριο χορηγό την "Ε.Π.Α. Αττικής" (4-6). * Το ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου της Αθήνας "ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΒΙΝΤΕΟ" με προβολές, παρουσιάσεις και αφιερώματα σε σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ από όλο τον κόσμο, σε ομάδες νέων Ευρωπαίων κινηματογραφιστών, καθώς και στο σύγχρονο Ισραηλινό σινεμά (7-10) * Έκθεση για τα βιολογικά προϊόντα, την διατροφική τους αξία και τους εγκεκριμένους φορείς διάθεσής τους, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων - Διατροφολόγων, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Διατροφής 2008. Η έκθεση περιλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις διαδραστικού χαρακτήρα με τη συμμετοχή εταιρειών τροφίμων, μη κερδοσκοπικών οργανισμών και άλλων φορέων (8-9). * Εκδήλωση "WIND Telecoms Career Day", με τη συμμετοχή φοιτητών, αποφοίτων, και νέων που αναζητούν εργασία (11). * Έκθεση εικαστικών τεχνών με την συμμετοχή 300 σύγχρονων καλλιτεχνών για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (13-17). * Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας με στόχους την έμπνευση, την ενημέρωση και την αναζήτηση της επόμενης γενιάς επιχειρηματιών (19-26). * Έκθεση με τίτλο "Πανόραμα Ελληνικής Χαρακτικής" από το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και την Εφορία Χαρακτικής (19 Νοεμβρίου - 14 Δεκεμβρίου).

Για το Δεκέμβριο:
* Έκθεση έργων διακεκριμένων Ελλήνων και Κινέζων καλλιτεχνών με τίτλο "Δεσμοί Ύλης" (20-22). * H 27η ατομική έκθεση του ζωγράφου Στέφανου Κωνσταντινίδη με τίτλο "Ό,τι δεν μπορώ να αλλάξω, το ζωγραφίζω!" (17-24) * Το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο παζάρι με χειροποίητα δώρα, φτιαγμένα από τα μέλη του Συλλόγου Οικογένειας του Θεραπευτικού Προγράμματος "Παρέμβαση" (18-21).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails