Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Αυτονομιστικό κίνημα στην Κέρκυρα ... Επιχειρηματίες του νησιού χαρακτηρίζουν την ένωση με την Ελλάδα ως την «πιο μαύρη μέρα στην ιστορία του νησιού».

Αποσχιστικό κίνημα δημιουργείται στην Κέρκυρα, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας Γκάρντιαν.
Κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας, πολλοί κάτοικοι του νησιού νιώθουν τόσο απογοητευμένοι από το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος παραμελεί την Κέρκυρα και ότι οι Έλληνες πολιτικοί είναι «απόμακροι και διεφθαρμένοι», ώστε σύστησαν κόμμα με σκοπό να συμμετάσχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Δέσμευση του κόμματος των Κερκυραίων είναι η άσκηση πίεσης για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, ώστε η Κέρκυρα να αυτονομηθεί.
Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις επιχειρηματιών του νησιού που υποστηρίζουν την αυτονομίας της Κέρκυρας, οι οποίοι δε διστάζουν να χαρακτηρίζουν την ένωση με την Ελλάδα ως την «πιο μαύρη μέρα στην ιστορία του νησιού».
Η Έλενα Σμιθ του Γκάρντιαν αναφέρει ότι οι υποδομές του νησιού όπως το οδικό δίκτυο και μέρη όπως το Μον Ρεπό και η πόλη της Κέρκυρας έχουν παραμεληθεί επί χρόνια.
πηγη:www.kathimerini.gr του ανταποκριτή μας στο Λονδίνο, Θανάση Γκαβού

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟ ΠΑΛΙ ΡΕ ΠΑΔΙΑ .... ΛΕΥΤΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

γιατι οχι ρε φιλε? γιατι εγω δηλαδη πρεπει να πληρωνω φορους για ολη μου τη ζωη και να βλεπω το νησι μου να σαπιζει απο την αδιαφορια ολων των κυβερνωντων? η κερκυρα δινει πολλα λεφτα στο κρατος,ομως αν εγω αρρωστησω, δεν υπαρχει νισοκομειο να παω. δρομος για να πηγαινω στο χωριο μου ακομα δεν εγινε και οι φοροι που πληρωνω ποιος ξερει που πανε, την ωρα που τα μνημεια του νησιου, που ελκυουν τουριστες και αρα χρηματα που πανε στον κρατικο προυπολογισμο, ειναι πια ετοιμορροπα. και αν ηταν σε ολη την ελλαδα αυτη η κατασταση, δε θα λεγα τιποτα... αλλα οπου κι αν παω στην ελλαδα βλεπω κατι να φτιαχνεται εκτος απο δω... για να μην πω για τα λεφτα που σπαταλουνται μονο για τους ψηφους και το θεαθηναι

Related Posts with Thumbnails