Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Πολίτες μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος καταδίωξαν και «συνέλαβαν» ληστές τράπεζας στην Κατω Τιθορέα Φθιωτιδας

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται, μετά από επιχείρηση καταδίωξης πολιτών, δύο άτομα που πραγματοποίησαν ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας.
Οι δύο δράστες, που έφτασαν στο σημείο με ημιφορτηγό, εισέβαλαν στην τράπεζα οπλισμένοι με κοντόκανη καραμπίνα, ζητώντας από τους υπαλλήλους τα χρήματα που υπήρχαν στα ταμεία. Αφού πήραν στα χέρια τους περίπου 10.000 ευρώ, ζήτησαν από τους υπάλληλους να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο της τράπεζας στο οποίο λειτουργούσε σύστημα ασφαλείας. Το διάστημα δέκα λεπτών που μεσολάβησε μέχρι να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο ήταν αρκετό για να γίνουν οι κινήσεις τους αντιληπτές από τους περαστικούς.
Με τη συνεργασία ενός αστυφύλακα, ενός συνταξιούχου αστυνομικού και του δημάρχου της Τιθορέας, οι γύρω δρόμοι της τράπεζας αποκλείστηκαν από αυτοκίνητα, ώστε να διακοπεί η κυκλοφορία .
Όταν οι δύο ληστές βγήκαν από το υποκατάστημα και διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν οδικώς, προσπάθησαν να διαφύγουν με τα πόδια. Οι κάτοικοι σε ομάδες κατόρθωσαν στην αρχή να εντοπίσουν και να αφοπλίσουν τον πρώτο ληστή, ενώ ο δεύτερος διέφυγε σε υπόγειο. Λίγο αργότερα εντοπίστηκε και ο δεύτερος. Στη συνέχεια κατέφθασε η αστυνομία, στην οποία και τους παρέδωσαν.
Πηγή: naftemporiki.gr (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails