Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Προειδοποιεί η Μόσχα, λίγο πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την κρίση στον Καύκασο

Νέες προειδοποιήσεις εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ προς τη Δύση, λίγο πριν την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κρίση στον Κάυκασο, στην οποία δεν αναμένεται ωστόσο να επιβληθούν κυρώσεις. Ο Σ.Λαβρόφ ζητά εμπάργκο στην πώληση όπλων στη Γεωργία.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε τη Δύση να μη στηρίξει την ηγεσία της Γεωργίας. «Θα είναι λάθος ιστορικής σημασίας», δήλωσε ο Σ.Λαβρόφ, να στηρίξουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους το «καθεστώς Σαακασβίλι», όπως το ονόμασε.
Ο Σ.Λαβρόφ ξεκαθάρισε ότι η Μόσχα ζητά την αλλαγή ηγεσίας στη Γεωργία και δήλωσε ότι πρέπει να επιβληθεί εμπάργκο στην πώληση όπλων στη Γεωργία μέχρι να αλλάξει η κυβέρνηση της χώρας.
«Όσο και να μας προκαλούν, θα διατηρήσουμε την αυτοσυγκράτησή μας και την ψυχραιμία των εκτιμήσεων, θα συνεχίσουμε σταθερά, αλλά χωρίς αντιπαράθεση να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τις αρχές μας» είπε ο Σ.Λαβρόφ, σημειώνοντας ότι η χώρα του θα αποφύγει εμπλοκή σε αντιπαραθέσεις.
Ωστόσο, τόνισε ότι «εάν οι εταίροι μας δεν είναι έτοιμοι για κοινές ενέργειες, για την υπεράσπιση των εθνικών της συμφερόντων η Ρωσία θα είναι αναγκασμένη να δρα αυτόνομα, αλλά πάντοτε στη βάση του διεθνούς δικαίου».
πηγη:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails