Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Τρεις οι ένοχοι για τη δολοφονία του Φιλόπουλου

Τρεις από τους 27 συνολικά κατηγορουμένους στην υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου τον Μάρτιο του 2007 στη λεωφόρο Λαυρίου, κήρυξε ενόχους το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για φυσική και απλή συνέργεια στη δολοφονία.
Ομόφωνα το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Χρήστο Σακάτη ότι αυτός χτύπησε στο κεφάλι τον οπαδό του Παναθηναϊκού και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη, καθώς δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.
Στους Νίκο Βαγιόπουλο και Βασίλη Ψυκάκο, οι οποίοι ήταν κατηγορούμενοι για απλή συνέργεια στη δολοφονία, αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά της καλής διαγωγής μετά την πράξη και της μετεφηβικής ηλικίας και καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 10 ετών, αλλά άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Άλλα οκτώ άτομα κρίθηκαν ένοχα για παράνομη οπλοκατοχή και τους επιβλήθηκαν ποινές από τρεις έως επτά μήνες με τριετή αναστολή.
Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν ομόφωνα, ανάμεσά τους και ο Μιχάλης Μπεκάκος και ο Νίκος Κουντούρης.
Αμέσως μετά την απαγγελία της απόφασης ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ, σε διμοιρία των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Δέγλερη και λεωφόρο Αλεξάνδρας και στη συνέχεια στην είσοδο του Εφετείου.
Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και οι νεαροί διαλύθηκαν.
πηγη:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails