Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Η πολυπράγμων Lara Croft επιστρέφει με το «Underworld»....Όγδοη συνέχεια της σειράς

Η 8η συνέχεια της δημοφιλούς σειράς παιχνιδιών Tomb Raider κυκλοφόρησε στις 21 Νοέμβρη στην Ευρώπη με τον τίτλο Underworld. H ιστορία βασίζεται στην αναζήτηση του «Πέλεκη του Θορ» ταξιδεύοντας στην Ταϊλανδή, την Αρκτική και το Μεξικό.
Δώδεκα χρόνια μετά το πρώτο παιχνίδι στο οποίο έκανε την πρώτη της εμφάνιση η Lara Croft, οι προγραμματιστές της Chrystal Dynamic σχεδίασαν την πρωταγωνίστρια με εντυπωσιακές λεπτομέρειες παρέχοντας της 1.700 κινήσεις σε όλο το παιχνίδι. Οι περισσότερες από αυτές είναι εκούσιες εφόσον δεν έχουν πραγματική χρησιμότητα αλλά υπάρχουν για να δώσουν ρεαλισμό στην πασίγνωστη ηρωίδα.
Τα καινούρια χαρακτηριστικά που εισαγάγουν οι δημιουργοί της είναι οι μεγαλύτεροι σε έκταση περιβάλλοντες χώροι, λεπτομερώς σχεδιασμένοι, τα εντυπωσιακά ατμοσφαιρικά εφέ βροχής, ηλιοφάνειας, φωτιάς και άλλα, η δυνατότητα βοήθειας μέσα από το παιχνίδι ως προς την επίλυση παζλ και ένας χάρτης sonar GPS που εντοπίζει κρυμμένες περιοχές και αντικείμενα.
Το παιχνίδι ακόμα δεν έχει διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος. Τα προβλήματα χειρισμού της κάμερας σε «τυφλά» σημεία και μερικές δυσλειτουργίες που αφορούν την κίνηση κοντά σε τοίχους που υπήρχαν από το Tomb Raider ΙΙ που διορθώνονταν με την καταφόρτωση ενός patch (για τους χρήστες PC μόνο) δεν έχουν λυθεί.
Η Lara αποκτά στο Underworld την επιλογή τρόπου σύγκρουσης στις μάχες. Μπορεί να έρθει σε σύγκρουση σώμα με σώμα να επιτεθεί ένοπλα, να χρησιμοποιήσει την δράση «bullet time» για να έχει περισσότερο χρόνο να εξολοθρεύσει τον εχθρό, να κατευνάσει τον αντίπαλο και να κάνει χρήση του όπλου της με το ένα χέρι ενώ με το άλλο κάνει άλλη χρήση.
Σημαντικές είναι οι τροποποιήσεις που αφορούν τις κινήσεις της πρωταγωνίστριας στους περιβάλλοντες χώρους. Η Lara μπορεί πλέον να σκαρφαλώσει πέτρινους τοίχους, να ανέβει σε ψηλούς στύλους, να πηδήξει σε κινούμενα αντικείμενα, να καταδυθεί σε μεγάλο βάθος αυξάνοντας ταχύτητα και τέλος έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει σε μεγαλύτερο εύρος το εργαλείο «grapple».Το παιχνίδι κυκλοφορεί στα καταστήματα για PC και τις κονσόλες XBOX 360, Wii, PlayStation 3, PlayStation 2 και Nintendo DS.
πηγη:tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails