Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Εικόνα θανάτου και καταστροφής έπειτα από σφυροκόπημα 22 ημερών στη Γάζα

Θάνατο και καταστροφή αντίκρισαν οι Παλαιστίνιοι της Γάζας βγαίνοντας την Κυριακή στους δρόμους έπειτα από 22 ημέρες ισραηλινών αεροπορικών βομβαρδισμών και χερσαίων επιχειρήσεων. Αγνώριστες γειτονιές, ισοπεδωμένα σπίτια, συντρίμμια παντού, νεκροί κάτω από τα ερείπια.
Χίλιους τριακόσιους νεκρούς, ανάμεσά τους 410 παιδιά, και 5.300 τρραυματίες αφήσε πίσω του ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.
Η μονομερής εκεχειρία που κήρυξε το Ισραήλ τέθηκε σε ισχύ τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής οι Παλαιστίνιοι βγήκαν στους δρόμους για να παραλάβουν τους νεκρούς τους και να δουν ό,τι απέμεινε από τα σπίτια που εγκατέλειψαν σε κλίμα τρόμου στις 22 ημέρες που διήρκεσε το ισραηλινό σφυροκόπημα.
Γυναίκες κάθονταν κλαίγοντας ανάμεσα στα ερείπια, κρύβοντας το πρόσωπό τους. Αλλοι μετακινούνταν ανάμεσα στα συντρίμμια μαζεύοντας σε πλαστικές σακούλες αγαπημένα αντικείμενα. Παιδιά έψαχναν τις σχολικές τους τσάντες και μάζευαν σκισμένα τετράδια.
Οι οικογένειες που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους κατά την επέλαση των ισραηλινών δυνάμεων πήραν την Κυριακή το δρόμο της επιστροφής για τις αγνώριστες γειτονιές τους για να δουν ποιοι έζησαν και ποιοι πέθαναν, μεταδίδει το Reuters.
(Απόσπασμα από ρεπορτάζ του in.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails