Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ "ΡΑΜΟΝΑ" ΣΤΗΝ ΓΙΑΛΟΒΑ ΠΥΛΟΥ

Δεν τίθεται θέμα ρύπανσης της περιοχής γύρω από το πλοίο «Ραμόνα», που ναυάγησε πριν από 25 χρόνια στην περιοχή της Γιάλοβας και μέσα σε αυτό, σύμφωνα με τα όσα διαβεβαιώνει κατηγορηματικά το νομάρχη Μεσσηνίας Δημ. Δράκο η βοηθός γενική διευθύντρια λειτουργίας δικτύων και εγκαταστάσεων της υπηρεσίας ελέγχου ποιότητας ύδατος της ΕΥΔΑΠ δρ. Αικατερίνη Κωνσταντοπούλου.
Όπως σημειώνει σε χθεσινό της έγγραφο η κα Κωνσταντοπούλου, η ανάλυση του δείγματος του θαλασσινού νερού μέσα από το καράβι, έδειξε πως «το ph του δείγματος ήταν 7,9 με συνήθεις τιμές 7,4-8,5. Η προσδιορισθείσα τιμή κάνει σαφή την απουσία οποιουδήποτε είδους καυστικής ουσίας. Επιπλέον δεν..... ανιχνεύτηκε καθόλου αλουμίνιο (αργίλιο).
Ομοίως, η ανάλυση των δειγμάτων της λάσπης μέσα και έξω από το καράβι, δείχνει πως τα δύο δείγματα είναι σχεδόν ταυτόσημα».
Σχολιάζοντας τα των αποτελεσμάτων, ο νομάρχης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως αναμένονται σύντομα και οι απαντήσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους, προκειμένου να υπάρξει διασταύρωση των απόψεων.
πηγη:Εφημεριδα Θαρρος

Σχολιο: Άρα δεν υπάρχει τοξική βόμβα όπως διαβάζαμε πριν λίγες μέρες .....

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Mallon h toksiki bomba htan sto myalo toy hlia!

Related Posts with Thumbnails