Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ GOOGLE ... ΕΒΓΑΛΕ ΟΛΑ ΤΑ SITE ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ

Για περίπου μία ώρα το απόγευμα του Σαββάτου, όλα τα αποτελέσματα που έδινε η μηχανή αναζήτηση της Google συνοδεύονταν από το ανησυχητικό αλλά λανθασμένο μήνυμα «Αυτός ο ιστότοπος ενδέχεται να βλάψει τον υπολογιστή σας».
Η εταιρεία απέδωσε το πρόβλημα σε «ανθρώπινο λάθος» και ζήτησε συγγνώμη τόσο από τους χρήστες όσο και από τους ιδιοκτήτες των δικτυακών τόπως που κατηγορήθηκαν αδίκως.
Η ειρωνεία είναι ότι η προειδοποίηση εμφανιζόταν ακόμα και αν ο χρήστης εισήγαγε ως όρο αναζήτησης τη λέξη... «Google».
Η δυσλειτουργία στη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης του Διαδικτύου διήρκεσε από τις 16.30 έως τις 17.25 ώρα Ελλάδας, ανακοίνωσε η Google στο εταιρικό ιστολόγιό της.
«Τι συνέβη; Πολύ απλά..... ένα ανθρώπινο λάθος» γράφει η Μαρίσα Μάγιερ, αντιπρόεδρος Προϊόντων Αναζήτησης και Εμπειρίας Χρηστών.
Όπως εξήγησε η Μάγιερ, το προειδοποιητικό μήνυμα κανονικά εμφανίζεται μόνο κάτω από συνδέσμους οι οποίοι οδηγούν σε δικτυακούς τόπους που εγκαθιστούν κρυφά κακόβουλο λογισμικό στα συστήματα των χρηστών .
Η «μαύρη λίστα» με τους επικίνδυνους δικτυακούς τόπους προέρχεται από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση StopBadWare.org.
Όταν η Google ενημέρωσε το σύστημά της με την ανανεωμένη λίστα της οργάνωσης, η προειδοποίηση επεκτάθηκε κατά λάθος σε ολόκληρο τον Παγκόσμιο Ιστό.
Η εταιρεία υπόσχεται τώρα να διερευνήσει το ατυχές περιστατικό ώστε να μην επαναληφθεί στο μέλλον.

πηγη:Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails