Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΟΜΑΡΧΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ ΣΤΗ ΓΙΑΛΟΒΑ ....

Προφορικές διαβεβαιώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι δεν υπάρχει πρόβλημα τοξικότητας με το παλιό ναυάγιο της Γιάλοβας έλαβε ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος , όπως δήλωσε , παρόλα αυτά πάρθηκαν δείγματα για περαιτέρω έλεγχο.
Στις δηλώσεις του αναφέρει:
«Μιλήσαμε με την ΕΥΔΑΠ, με τον πρόεδρο κ. Κωστούλα και τη γ. διευθύντρια κα Κωνσταντοπούλου των Διυλιστηρίων, με τα κεντρικά του Γενικού Χημείου του Κράτους, για να δούμε κατά πόσον μπορεί, είτε υπολείμματα της μεταφερόμενης χημικής ουσίας είτε οποιαδήποτε μετατροπή της από ενδεχόμενη χημική αντίδραση, να δημιουργήσουν θέματα. Οι προφορικές διαβεβαιώσεις που λάβαμε ήταν καταλυτικά αρνητικές, όπου και αν ρωτήσαμε. Ωστόσο, δεν αρκεστήκαμε σε αυτό και στείλαμε......
επιτροπή αποτελούμενη από τον κ. Παν. Πυλιώτη του Τμήματος Περιβάλλοντος, τον κ. Καραλή από το Τμήμα Αλιείας, τον κ. Δημήτρη Λαμπρόπουλο, επόπτη Υγείας, τον κ. Δημητρακόπουλο από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης και την κα Μεϊμετέα Ειρήνη από το Γενικό Χημείο του Κράτους. Τους υποδέχθηκε ο δήμαρχος Πύλου, ο οποίος έχει συνεργείο, ανέλκυσαν σακιά που υπάρχουν στο βυθισμένο σκάφος, και πήραν τρεις σειρές δειγμάτων. Η μία θα μείνει στο Γενικό Χημείο του Κράτους στην Καλαμάτα, η άλλη με αυτοκίνητο της Νομαρχίας μεταφέρθηκε στα κεντρικά του Γενικού Χημείου του Κράτους στην Αθήνα και παράλληλα η τρίτη στην ΕΥΔΑΠ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails