Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Kατά του τερματισμού της επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας τάχθηκε σε τηλεφωνικές συνομιλίες και συναντήσεις με ξένους ηγέτες o ισραηλινός πρωθυπουργός


Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ τάχθηκε κατά της παύσης της ισραηλινής στρατιωτικής επίθεσης εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας σε μία σειρά τηλεφωνικών συνομιλιών και συναντήσεων που είχε χθες, Κυριακή, με ξένους ηγέτες, ανακοίνωσε το γραφείο του.
Ο Όλμερτ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, όπως και με τη γερμανίδα καγκελάριο ʼγκελα Μέρκελ.
Στον ρώσο πρόεδρο ο Όλμερτ δήλωσε ότι "το Ισραήλ δεν μπορεί να τερματίσει τις στρατιωτικές του ενέργειες προτού επιτύχει τους στόχους που έχει ορίσει", διευκρινίζει το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του.
"Οι στόχοι αυτοί μπορούν να επιτευχθούν είτε με το πλεονέκτημα των στρατιωτικών μέσων, είτε με διπλωματικά μέσα που θα πρέπει να διαμορφώσει η διεθνής κοινότητα", πρόσθεσε.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Μεντβέντεφ υπογράμμισε κατά την τηλεφωνική αυτή συνδιάλεξη "τη σημασία μιας εκεχειρίας το ταχύτερο δυνατό".
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε εξάλλου στον γάλλο πρόεδρο Σαρκοζί, τον οποίο θα συναντήσει σήμερα, ότι το Ισραήλ "δεν επιζητεί την κατάληψη εκ νέου της Λωρίδας της Γάζας" με τις τρέχουσες στρατιωτικές του επιχειρήσεις κατά της Χαμάς στην περιοχή αυτή και διευκρίνισε ότι η χώρα του κάνει "μια σαφή διάκριση ανάμεσα στις τρομοκρατικές οργανώσεις και τους αθώους αμάχους που κατοικούν" στη Γάζα.
Ο Όλμερτ δήλωσε επίσης ότι "το ισραηλινό κράτος είχε αναπτύξει σημαντικές προσπάθειες για να φτάσει μια ανθρωπιστική βοήθεια στον πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας".
Τέλος στην ʼγκελα Μέρκελ, ο ισραηλινός πρωθυπουργός εξήγησε ότι το Ισραήλ "οφείλει να υπερασπιστεί τους πολίτες του".
Ο Όλμερτ συναντήθηκε επίσης στο Τελ Αβίβ με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ.
"Το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να συνεχίσει την στρατιωτική του επίθεση έως ότου σταματήσουν εντελώς οι τρομοκρατικές επιθέσεις και επανέλθει η ηρεμία στο νότιο τμήμα της χώρας", δήλωσε ο Όλμερτ στον δήμαρχο της Νέας Υόρκης.

πηγη:naftemporiki.gr (ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails