Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Ροζ σκάνδαλο με golden boys της Wall Street

Αναστάτωση έχει προκληθεί στις τάξεις υψηλόβαθμων στελεχών της Wall Street, μετά την αποκάλυψη ότι πολλά «golden boys» χρέωναν τις εταιρείες τους μέσω εταιρικών πιστωτικών καρτών για να απολαμβάνουν υπηρεσίες αγοραίου έρωτα.
Τις αποκαλύψεις έκανε η Kristin Davis, που συνελήφθη το 2008 ως «επικεφαλής» υπηρεσίας συνοδών που απασχολούσε περισσότερες από 100 γυναίκες, σε συνέντευξή της στο δίκτυο ABC News που θα μεταδωθεί την Παρασκευή.
H Davis αποκάλυψε ότι για ....υπηρεσίες κόστους έως και 2.000 δολαρίων την ώρα πολλοί τραπεζίτες και CEOs της Wall Street χρησιμοποιούσαν τις εταιρικές πιστωτικές τους κάρτες και κατήγγειλε ότι δεν ασκήθηκαν διώξεις από τις αρχές λόγω των «υψηλών αξιωμάτων» που εμπλέκονταν.
Ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Sid Baumgarten, μετά την τηλεοπτική εμφάνιση της Davis με λίστα ονομάτων από τα αρχεία που διατηρούσε στον υπολογιστή της, δήλωσε ότι πρόκειται για περίπτωση απάτης από τα στελέχη των εν λόγω εταιρειών και ότι οι αρμόδιες αρχές έπρεπε να είχαν διερευνήσει τότε το θέμα για να διαπιστώσουν ενδεχόμενες παραβάσεις -μεταξύ άλλων- της φορολογικής νομοθεσίας.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε η Davis¸ μεταξύ των πελατών της περιλαμβάνονταν:

- Ένας πρώην αντιπρόεδρος της NBC Universal
- Ο διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου private equity fund των ΗΠΑ
- Ένας τραπεζίτης της Lehman Brothers
- Ένας τραπεζίτης της JPMorgan Securities, ο οποίος είχε ξοδέψει 41.600 δολάρια
- Ένας τραπεζίτης της Goldman Sachs που είχε δαπανήσει 27.000 δολάρια
- Ένα ανώτατο διευθυντικό στέλεχος της Merrill Lynch
- Ένα ανώτατο διευθυντικό στέλεχος της Deutsche Bank
- Ένας συνεργάτης μεγάλης νομικής εταιρείας της Wall
- Μεγαλοστέλεχος της αγοράς real estate της Νέας Υόρκης
Η Kristin Davis έχει γράψει βιβλίο για την υπόθεση, του οποίου η κυκλοφορία έχει προγραμματιστεί για τις 20 Φεβρουαρίου.


πηγη:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails