Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

103 νεκροί στο Μεξικό από τη γρίπη των χοίρων...

Στους 103 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών από τη γρίπη των χοίρων στο Μεξικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Χοσέ Ανχελ Κόρδοβα.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι 400 άνθρωποι νοσηλεύονται από τα συνολικά 1.600 ύποπτα κρούσματα.
«Οι τελευταίες αναφορές κάνουν λόγο για 1.614 κρούσματα, με 103 θανάτους, ενώ ακόμη βρίσκονται υπό νοσηλεία 400 ασθενείς», τόνισε ο Κόρδοβα, εξηγώντας πως τα δύο τρίτα των ασθενών έχουν αναρρώσει.
Εκατομμύρια Μεξικανοί παραμένουν στα.. σπίτια τους ή κυκλοφορούν με χειρουργικές μάσκες, ιδίως στην πρωτεύουσα, όπου η κυβέρνηση ματαίωσε κάθε δημόσια εκδήλωση, έκλεισε τα μουσεία, τα μπαρ, ενώ δύο ποδοσφαιρικοί αγώνες διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών.

Εν τω μεταξύμ, ένας 24χρονος Μεξικανός εισήχθη προληπτικά για νοσηλεία σε νοσοκομείο της Βραζιλίας με συμπτώματα της γρίπης των χοίρων.

Ο ταξιδιώτης, που μπήκε στη Βραζιλία στις 16 Απριλίου, έχει τοποθετηθεί σε απομόνωση στο Ινστιτούτο Λοιμωδών Νόσων Εμίλιο Ρίμπας στο Σάο Πάολο.
«Έως σήμερα δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα ασθενούς που νόσησε από τη γρίππη των χοίρων. Καθαρά για προληπτικούς λόγους, ο ασθενής, ο οποίος έχει τις αισθήσεις του κι η γενική του κατάσταση είναι καλή, νοσηλεύθηκε προκειμένου να διευκρινισθεί η ιατρική πρόγνωση» τόνισαν οι Αρχές.

Στις ΗΠΑ έχουν επιβεβαιωθεί από το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) 20 κρούσματα της γρίπης των χοίρων.

πηγη:in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails