Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Απάντηση Σουφλιά για το γήπεδο Παναθηναϊκου....

Απάντηση δίνει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς σε όσα του καταλογίζουν για το γήπεδο του ΠΑΟ , στην απάντηση του μάλιστα χαρακτηρίζει ελλιπή το φάκελο που έχει έρθει από το δήμο Αθηναίων και λέει χαρακτηριστικά "Αν δεν έρθουν τα έγγραφα που λείπουν, η άδεια ΔΕΝ μπορεί να εκδοθεί. Αν έρθουν τα έγγραφα, η άδεια θα εκδοθεί αμέσως"
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ και βρήκαμε στην Ελευθεροτυπία αναφέρει «Με έκπληξη είδα σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με το γήπεδο του Παναθηναϊκού και δήθεν ευθύνες του ΥΠΕΧΩΔΕ για τις όποιες καθυστερήσεις στην έκδοση της οικοδομικής άδειας. Η αρχική έκπληξη ομολογώ ότι... στη συνέχεια έγινε θυμός, όταν διαπίστωσα ότι υπάρχουν και προσωπικές επιθέσεις ότι δήθεν είτε δεν ελέγχω τους συνεργάτες μου είτε αδιαφορώ για υποσχέσεις που έχω δώσει και αναγκάζομαι να απαντήσω προσωπικώς για να ξεκαθαρίσω την κατάσταση:

Πρώτον. Είναι γνωστό ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα το ΥΠΕΧΩΔΕ, ασχολήθηκα προσωπικά με το θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Είναι επίσης γνωστό ότι εγώ έφερα προς ψήφιση στη Βουλή το νόμο για τη Διπλή Ανάπλαση, στον Βοτανικό και την Λεωφ. Αλεξάνδρας που προβλέπει την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού.
Οι υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ έλεγξαν, ετοίμασαν και εγώ υπέγραψα χωρίς καμία καθυστέρηση τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης, στη συνέχεια την απόφαση οριοθέτησης των κτιριακών εγκαταστάσεων και την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για το νέο γήπεδο. Και βέβαια, όπως είχα δεσμευτεί, το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει ήδη προχωρήσει τα αναγκαία έργα υποδομής στην περιοχή, χωρίς τα οποία δεν μπορεί να γίνει και να λειτουργήσει το γήπεδο.
Δεύτερον. Ο φάκελος για την έκδοση της οικοδομικής άδειας που έχει έρθει από το Δήμο Αθηναίων στο ΥΠΕΧΩΔΕ, έχει ελλείψεις και συγκεκριμένα λείπουν:
α) Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις φορολογικές υποχρεώσεις (αμοιβές μηχανικών και πάσης φύσεως φόρους και εισφορές) για την έκδοση της οικοδομικής άδειας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5, Κεφ. Γ, παρ.3 του Π.Δ. 8/13-7-1993 (ΦΕΚ 795 Δ’).
β) Η προβλεπόμενη από το Ν.1221/81 συμβολαιογραφική πράξη δέσμευσης των 2.700 θέσεων αυτοκινήτων, που είναι υποχρεωτικές για την ανέγερση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με τη ρύθμιση 12 του Ν.3481/06, καθώς και τη μεταγραφή της.
Για όλα τα παραπάνω έχουν ενημερωθεί προφορικώς εδώ και δύο εβδομάδες όλοι οι εμπλεκόμενοι, οι αρμόδιοι του Παναθηναϊκού και ο Δήμος Αθηναίων, ενώ λόγω της παρατεινόμενης καθυστέρησης ενημερώθηκαν και γραπτώς.
Τρίτον. Αγαπώ τον Παναθηναϊκό, αλλά πρέπει να τηρείται και ο Νόμος. Τα στοιχεία που λείπουν δεν είναι «τυπικά» αλλά αναγκαία για την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Τα απαιτεί η Νομοθεσία για την έκδοση των αδειών.
Είναι γνωστό ότι είμαι οπαδός του Παναθηναϊκού, αλλά και φίλαθλος γενικότερα. Θέλω το καλό του ελληνικού αθλητισμού και, όπως όλοι, θέλω και το καλό της ομάδας που αγαπώ και υποστηρίζω από μικρό παιδί. Σε όλη μου τη θητεία ως Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός, αλλά και οποιαδήποτε άλλη ομάδα, μου ζήτησε κάτι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, φρόντισα να το προωθήσω υπό τον απαράβατο όρο να είναι σύννομο. Χρονοτριβές, όμως, από πλευράς ΥΠΕΧΩΔΕ δεν υπήρξαν ποτέ.
Και θέλω να είμαι σαφής. Επιθυμώ πολύ, ως Υπουργός αλλά και ως οπαδός του Παναθηναϊκού, να εγκριθεί επί των ημερών μου η οικοδομική άδεια του νέου γηπέδου. Λείπουν όμως αναγκαία έγγραφα και η κατάσταση είναι απλή:
Αν δεν έρθουν τα έγγραφα που λείπουν, η άδεια ΔΕΝ μπορεί να εκδοθεί.
Αν έρθουν τα έγγραφα, η άδεια θα εκδοθεί αμέσως».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails