Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Χάθηκε κιονόκρανο από την Αρχαία Ολυμπία

Ενορκη Διοικητική Εξέταση διενεργείται για κιονόκρανο που χάθηκε από τον υπαίθριο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου ήταν τοποθετημένο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αργά το βράδυ του Σαββάτου η αναπληρώτρια προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Μαρία Βλαζάκη, ενημερώθηκε από την προϊσταμένη της Ζ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Αρχαίας Ολυμπίας Γεωργία Χατζή, ότι σύμφωνα με ...αναφορά φύλακα του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου, «απουσίαζε από τη θέση του κιονόκρανο διαστάσεων 30 εκ. επί 30 εκ. επί 20 εκ. που ανήκε σε Παλιοχριστιανική Βασιλική των αρχών του 6ου αιώνα μ.Χ».
Το συγκεκριμένο κιονόκρανο, μαζί με άλλα παρεμφερή αρχιτεκτονικά μέλη, βρισκόταν τοποθετημένο πάνω σε τειχίο του ναού, στον υπαίθριο χώρο.
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, η κ. Βλαζάκη ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού για το συμβάν και λίγο αργότερα, σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία, ο γενικός γραμματέας μετέφερε στην κ. Βλαζάκη την οδηγία να διεξαχθεί με το πρώτο φως της ημέρας ενδελεχής έρευνα σε όλον τον αρχαιολογικό χώρο και ειδικά στην περίμετρό του, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το κιονόκρανο είχε μετακινηθεί από τρίτους σε διαφορετική θέση από την αρχική του.
Το πρωί της Κυριακής, η κ. Χατζή ανέφερε ότι είχε περατωθεί η διαταχθείσα πρωινή έρευνα στον αρχαιολογικό χώρο, χωρίς να ανευρεθεί το κιονόκρανο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αμέσως μετά ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία και ζητήθηκε άμεσα η συνδρομή της.
Ο γενικός γραμματέαςς του Υπουργείου Πολιτισμού ανακοίνωσε στην κ. Βλαζάκη ότι λόγω των γεγονότων αυτών, η προϊσταμένη της Ζ΄Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων τίθεται σε αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων, μέχρι να διερευνηθούν οι πιθανές ευθύνες της και της ζήτησε να αναλάβει το χειρισμό της όλης υπόθεσης, μεταβαίνοντας αμέσως η ίδια στην Αρχαία Ολυμπία.

http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=316555&cid=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails