Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Τρεις συλλήψεις για τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή

Στη σύλληψη τριών σεσημασμένων υπόπτων για τη δολοφονία του κύπριου επιχειρηματία των μέσων ενημέρωσης Άντη Χατζηκωστή, προέβη χθες Πέμπτη (14/1) η αστυνομία, η οποία ωστόσο εκτιμά ότι υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί διότι οι συλληφθέντες φέρονται να εκτέλεσαν συμβόλαιο θανάτου.
Η αστυνομία βρέθηκε στα ίχνη τους μετά τη άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων - που εξασφάλισε με δικαστικό διάταγμα -, οι οποίες έγιναν από 17 τηλέφωνα που ανήκουν σε ...πέντε πρόσωπα. Μεταξύ αυτών είναι και οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του θύματος.
Οι τρεις συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει την αστυνομία και στο παρελθόν για άλλες υποθέσεις, φαίνεται να συσχετίζονται μεταξύ τους και είναι αυτοί που θεωρείται ότι διέπραξαν το έγκλημα.
Οι δύο επέβαιναν στη μοτοσυκλέτα, που εθεάθη και καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας στον τόπο της δολοφονίας, και ο ένας εξ’ αυτών πυροβόλησε τον Χατζηκωστή. Ο τρίτος φέρεται να είναι ο άνθρωπος που οργάνωσε τη δολοφονία, παρακολουθούσε τις κινήσεις του θύματος και ειδοποίησε τους δύο δράστες.
Οι τρεις ύποπτοι κλήθηκαν στην ανάκριση και προέβαλαν άλλοθι. Αυτό που ελπίζει η Αστυνομία είναι ότι η αποκάλυψη των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων θα καταρρίψει το άλλοθί τους.
O Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, αφού ζήτησε και ενημερώθηκε από τους ανακριτές της υπόθεσης για την πορεία των ερευνών και των ανακρίσεων γύρω από τη σοβαρή υπόθεση, έδωσε τις ανάλογες οδηγίες προς τους εξεταστές, ανάβοντας το "πράσινο φως" για τις συλλήψεις και τόνισε ότι θα παρακολουθεί στενά την υπόθεση.
Σήμερα Παρασκευή (15/1), αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για να ζητηθεί η έκδοση διατάγματος κράτησης τους.

http://www.newstime.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails