Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Χαρίζει το μισθό του στο κράτος ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος . Καλεί την εκκλησία να δώσει τις μετοχές της ΕΤΕ στο κράτος

Την διακοπή της μισθοδόσίας του από το κράτος ζητά με δήλωση του ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος για να συμβάλει και αυτός στην αντιμετώπιση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης. Παράλληλα επαναφέρει πρόταση του να χαρίσει η εκκλησία στο κράτος όλες τις μετοχές που έχει στην Εθνική Τράπεζα.
Αναλυτικά η δήλωση του ιεράρχη έχει ως εξής ....
"Ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της Πατρίδος μας και γνωρίζοντας ότι η φορολόγηση των επαρχιακών μητροπόλεών μας θα στερήσει την δυνατότητά μας να ανταποκρινόμαστε σε καθημερινά αιτήματα για βοήθεια που φθάνουν στα γραφεία μας, ζητώ κι εγώ –όπως ο σεβ. Μεσογαίας κ. Νικόλαος- την διακοπή πλήρως της μισθοδοσίας μου η οποία ανέρχεται στο ποσό των 2.054 ευρώ.

Επαναφέρω πρόσφατη πρότασή μου να χαρίσει η Εκκλησία μας στο Κράτος όλες τις μετοχές που έχει στην ΕΤΕ. Ο λαός μας και οι μητροπόλεις μας απ’ αυτό δεν θα βλαφτούν, όπως εξάλλου και δεν οφελούνται, κι εμείς θα βγάλουμε από πάνω μας αυτή την ρετσινιά.

Η φορολογία, όμως, των μητροπόλεών μας θα αποβεί σε βάρος του λαού μας. Η παρακράτηση της ιδικής μας μισθοδοσίας, είθε να συμβάλλει στην ανόρθωση των οικονομικών του κράτους μας.
✥ Ο Αλεξανδρουπόλεως ΑΝΘΙΜΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails