Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Έρχεται «τσουνάμι» στις ΠΑΕ!

Οικονομικές παραβάσεις των οποίων το συνολικό ύψος ξεπερνά τα 240 εκατ. ευρώ, δείχνει σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος που διεξάγει η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων στις ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας. Ακόμη και σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών παραγόντων, προπονητών και ποδοσφαιριστών ενδέχεται να φτάσει το πρώην ΣΔΟΕ, εάν υπάρξουν ενδείξεις για απόκρυψη στοιχείων.

Στον έλεγχο ο οποίος είναι σε εξέλιξη από την προηγούμενη Παρασκευή, τα πράγματα δεν είναι καθόλου «ρόδινα» για πολλές ομάδες. Το ότι υπάρχουν... χρέη προς το δημόσιο είναι δεδομένο και δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ όμως, τα προβλήματα των συλλόγων δεν σταματούν εκεί και πρόθεση της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων είναι να «ξεσκονίσει» για τα καλά τα οικονομικά στοιχεία των ομάδων.

Εφόσον υπάρξουν ενδείξεις για ατασθαλίες, το επόμενο βήμα θα είναι να γίνουν «φύλλο και φτερό» οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκομένων. Οι ΠΑΕ θα πρέπει να δικαιολογήσουν το πόθεν έσχες των χρημάτων, ενώ θα ελεγχθεί διεξοδικά το κατά πόσο γίνεται η καταβολή του 20% των ποσών που δίνονται για μεταγραφές στην εφορία. Ακόμη θα πρέπει να γίνει λεπτομερης καταγραφή των εσόδων που δηλώνονται από διαφημίσεις αλλά και από άλλες πηγές.

Η έρευνα δεν θα σταματήσει στις ΠΑΕ, αλλά θα επεκταθεί και σε φυσικά πρόσωπα, με τη σειρά να παίρνουν πρόεδροι, μέτοχοι, παράγοντες, προπονητές και ποδοσφαιριστές.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες δεν παρουσιάζουν άσχημη οικονομική εικόνα όλες οι ομάδες και χαρακτηριστικές δείχνουν να είναι οι περιπτώσεις συλλόγων όπως οι Εργοτέλης, Λάρισα, Ξάνθη, Λεβαδειακός, Καβάλα οι οποίες βρίσκονται σε πολύ καλή οικονομική θέση.

πηγη: www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails