Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Διακόπτει τις κρουαζιέρες στην Ελλάδα το "ZENITH" μετά τον αποκλεισμό του στον Πειραιά

Μετά την πολύωρη ταλαιπωρία που υπέστησαν οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Ζενίθ» στο λιμάνι του Πειραιά, η πλοιοκτήτρια εταιρεία αποφάσισε να διακόψει τις κρουαζιέρες στην Ελλάδα.
Η απόφαση κοινοποιήθηκε στον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο οποίος αναφέρει ότι, μετά από αυτή την εξέλιξη, τουλάχιστον 400 εργαζόμενοι θα μείνουν στον δρόμο, ενώ οι απώλειες εσόδων υπολογίζονται στα 10 εκατομμύρια ευρώ.
Η πλοιοκτήτρια εταιρεία επικαλείται ως αιτία της διακοπής τον... αποκλεισμό του Πειραιά από μέλη του ΠΑΜΕ και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, τη Δευτέρα, που είχε ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν οι 970 τουρίστες του κρουαζιερόπλοιου.

zougla.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι σε όλους γνωστό ότι τα ταξίδια των μεγάλων κρουζιερόπλοιων, όπως του «ΖΕΝΙΘ», είναι έτσι οργανωμένα από τα τουριστικά μονοπώλια και τους εφοπλιστές ώστε οι επιβάτες να μην ξοδεύουν ούτε ευρώ έξω από το πλοίο. Το φαγητό, η ψυχαγωγία, ακόμα και τα ψώνια γίνονται μέσα σε αυτό ! Στις περιπτώσεις που αποβιβάζονται στα νησιά, η εξυπηρέτηση τους γίνεται από τους μεγαλοξενοδόχους.

Επισης η απεργία των ναυτεργατών δεν εμποδίζει την αποβίβαση επιβατών.Γιατί τα πλοία θα δέσουν στο λιμάνι, οι επιβάτες των ακτοπλοϊκών και οι τουρίστες των κρουαζεροπλοίων, θα αποβιβαστούν, οι ναυτεργάτες θα τους ενημερώνουν για την απεργία τους, όπως και τα πληρώματα, ενώ τα πλοία θα αποπλεύσουν με τη λήξη της απεργίας.

Καλα κανουν λοιπον οι ναυτεργατες και περιφρουρουν το δικαιωμα τους στην απεργια αλλα και στην εργασια γιατι η αρση του cabotage θα δημιουργησει στρατιες ανεργων ναυτικων….

Related Posts with Thumbnails